AB InBev pakt uit met Pure Blonde, de pils voor na het sporten

RV
AB InBev wil een nieuw doelpubliek aanboren met een nieuwe pils die minder calorieën telt. Voor 'Pure Blonde' haalde de brouwer de mosterd in Australië.

Pure Blonde komt er als apart merk. Omdat het werd ontwikkeld door de mensen van het populaire pilsbier Jupiler krijgt het een steuntje via de toevoeging 'by Jupiler'.

AB InBev heeft al een gelijknamig calorie-armer bier in Australië, met een gelijkaardige layout. "Dat design heeft inspiratie geleverd", zegt topman Jean-Jaques Velkeniers.

Lager alcoholgehalte
Pure Blonde heeft een lager alcoholgehalte (3,5%) en telt volgens de brouwer 50 procent minder calorieën dan de gemiddelde Belgische pils. Het bier is het resultaat van een langer brouwproces en van een andere giststam dan die van Jupiler. Dat exemplaar zet beter de suikers om, legt Velkeniers uit.

Bij de voorstelling klonk het dat het bier zich richt tot de Belg met een actieve levensstijl, kortweg de pils voor na het sporten. Pure Blonde is lichter en een betere doordrinker, heet het.

Enkel in België
AB InBev wil al langer meer alternatieven aanbieden voor meer consumptiemomenten. De algemene bierconsumptie daalt en zeker die van pils. Verschillende brouwers richten daarom steeds meer hun pijlen op alcoholvrij of alcoholarm bier.

Pure Blonde komt enkel op de Belgische markt, naast het bestaande Jupiler-gamma dat onder meer een pils met lager alcoholgehalte bevat. De brouwer vreest niet dat Pure Blonde op de verkoop van de Jupiler-merken zal wegen. Het bier wordt in eerste instantie in Leuven gebrouwen en niet in Jupille.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Schroefken

  Eindelijk eens een alcoholarm bier dat wel smaak heeft. Bravo, ook al heb ik niet zo'n hoge dunk van AB Inbev

 • Tom Douwen

  Aan Geert Matthys. Uw bewering is compleet fout. Er zijn genoeg mensen die bier drinken voor de smaak en niet enkel voor de alcohol. Ik wil ze niet te eten geven in ieder geval.

 • Gino Denil

  Gewoon bier met water bij voor dezelfde prijs. Doen ze tegenwoordig al met veel producten. Kip, yoghourt enz.

 • Geert Matthys

  Ja want bier drinken we voor de smaak lol. Alcohol is enige reden dat dat gedronken wordt en sporters gaan heus geen bier zuipen.

 • RENE LENAERTS

  Xavier Waterslagers zal het weten te appreciëren.