Aardbeien waren nog nooit zo goedkoop

Aardbeien waren nog nooit zo goedkoop.
Getty Images/iStockphoto Aardbeien waren nog nooit zo goedkoop.
Hoog tijd om een bakje aardbeien in huis te halen, want de prijs is nog nooit zo laag geweest in deze periode. Volgens telers is het aanbod heel groot en is de kwaliteit uitstekend. Dat schrijft Sudpresse.

De prijzen van aardbeien zijn tegenwoordig ongelooflijk laag. Voor 500 gram betaal je bij sommige fruitboeren tussen 1 en 1,20 euro. “Die prijzen zijn historisch”, zegt Frank Royen, een teler van Welroy Fruit in Wellen.

De lage prijzen zijn het gevolg van ideale weersomstandigheden. Bovendien zijn er ook veel aardbeien ingevoerd vanuit Spanje, wat voor een gigantisch aanbod heeft gezorgd.

Nog niet overtuigd? Hier zijn 6 redenen waarom je een bakje aardbeien in huis moet halen.
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  wordt tijd dat de benaming aangepast wordt. Waterbeien.

 • luc meeus

  Nog nooit zo goedkoop? Hetgeen dat de boer krijgt ja: 1 euro. In de winkel maal 3. Schandalig (duur) ja!!!.

 • Vera Bres

  Hier bij ons in de Colruyt en Carrefour 2,89 euro voor 500 gram , en bij de boer ( automaat voor brood,eieren,patatjes,ui ) 125 gam 3,80 euro en 2 bakjes dus 250 gram 7 euro ...dus toch niet goedkoop

 • raf peeters

  Momenteel smaken ze puur naar water en niet lekker,niet meer kopen en wachten ,misschien betere in 1 maand.

 • Christine Laevers

  Ik koop er geen en wacht wel tot in juni als de mijne uit de tuin rijp zijn. Dat is het wachten waard om er aardbeiencouli van te maken. Lekker in de winter.