2dehands.be kondigt maatregelen aan tegen fraude

2dehands.be
Zoekertjeswebsite 2dehands.be gaat maatregelen nemen om fraude via het platform tegen te gaan. Dat heeft het bedrijf aangekondigd bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2.

Alain Buyle van 2dehands.be gaf op de radio toe dat de site meer met fraude te maken kreeg de laatste maanden. “We kunnen dat missen als kiespijn. Het is een kat-en-muisspel, waarbij de fraudeurs ook slimmer en creatiever worden”, zei hij.

Er komen daarom extra maatregelen, kondigde Buyle aan. Zo komt er wellicht nog dit jaar een tweestapsverificatie, waarbij de gebruiker zijn identiteit bij het inloggen moet bevestigen via een persoonlijke code via sms. Daarnaast kondigt 2dehands.be aan dat het volgend jaar een veilig platform zal invoeren om de betaling en verzending te regelen. In Nederland bestaat dat al onder de naam “gelijk oversteken”. Daarbij wordt de betaling vastgehouden tot het pakket is geleverd. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Natacha Verpoort

  Eindelijk want Kapaza was duizend keer beter!

 • Elise Van Damme

  Juiste reacties hieronder. Het staat nokvol zelfstandige aanbieders, dus handelaars. Vraag me af wat daar nog tweedehands aan is. Een tweedehandswebsite die geen voor meer dan de helft nieuwe spullen aanbied. Ofwel moet ik het woord tweedehands in mijn woordenboek terug gaan opzoeken wat de betekenis ervan is.

 • Eduard Vanderheyden

  2dehands geldgewin trekt op niets meet. Zelfde met Marktplaats. Iets verkopen doe je bijna niet meer. Kapaza dat was het wel. Waarderingen zijn waardeloos nu. Niet tevreden zoals vele vrienden.

 • Tania Panis

  Jullie hebben zelf jullie site om zeep geholpen, er worden al jaren lang accounts gehackt. Indien dit gemeld wordt wordt dit weg gelachen. Er wordt juist niets aan gedaan of niet kunnen beter gezegd. Op die site krijg je bijna niets meer verkocht, tenzij je het gratis weggeeft en dan nog.

 • Ivan Godefroot

  awel.... was er ook ene bij mij om teak meubels te kopen.... man man man wat was dat voor een gezever zeg!!!! alleen contant geld aanvaarden en ja.. 2de hands is veel van goeds kwijt!!!! teveel zelfstandigen (die denken dat ze het kennen) :(