25.000 slachtoffers in week tijd: politie waarschuwt voor valse 'Win een Jeep SRT'-actie op Facebook

De Jeep Grand Cherokee SRT doet velen watertanden en in de valse actie trappen.
Facebook De Jeep Grand Cherokee SRT doet velen watertanden en in de valse actie trappen.
De lokale politie van Lommel waarschuwt voor oplichters op Facebook die je willen doen geloven dat je een Jeep Grand Cherokee SRT kan winnen. “Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar”, klinkt het.

Al 25.000 gebruikers van Facebook zouden in amper één week tijd slachtoffer geworden zijn in ons land van de oplichting. De valse actie komt overgewaaid vanuit het buitenland. 

Met het dromerige vooruitzicht van een mooie Jeep in je garage proberen de criminelen achter de actie aan je persoonlijke gegevens te geraken. “We raden iedereen aan spoedig wachtwoorden aan te passen en creditcardtransacties te controleren”, besluit de Lommelse politie.
58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sempel

  Het gaat nu iets makkelijker met internet , maar het isi een probleem van alle tijden , vroeger kreeg je gouden enveloppen in de bus met autosleuteltjes erin van ,,Het beste", of kettingbrieven dat je op de tweede plaats stond om winnaar te worden van een gigantisch geldbedrag , en toen trapten er ook hel volksstammen in , gewoon je verstand gebruiken

 • Gilbert Rodts

  Roger Bammens zo doe ik het ook .Zelfs als ik iets koop op 2e hands zal ik altijd kijken als ik het zelf niet kan op halen en pas betalen als ik het goed vindt zo ben zeker wat je koopt .

 • Lotte Mertens

  Bedankt voor de geruststellende antwoorden.

 • Luc Dussart

  Verleden jaar telefoontje gehad in het half frans je hebt een luxe cruise gewonnen yee, speelde het spelletje mee, mogen wij u visa card nr voor alles te regelen, zeker zei ik, 696969696969 en het gesprek was voltooid :-)

 • guido vermeyen

  Reageer je op een of ander aanbod, zoals, 500 euro te winnen ...doe dit niet, want je wordt overstelpt met "Spam mail"....de een verkoopt je mail adres naar een andere...en stuutr die mails zonder te openen naar 'Verdacht' waar die mails toekomen...