Exclusief voor abonnees

2019 was het beste jaar voor goud: is investeren nog altijd verstandig en wat zijn je andere opties?

2019 was een recordjaar voor de goudprijs.
iStock 2019 was een recordjaar voor de goudprijs.
De goudprijs steeg vorig jaar met maar liefst 18 procent. Dat maakte van 2019 het beste goudjaar sinds 2010. Voor dit jaar worden eerder magere resultaten verwacht. Is het edelmetaal nog altijd een ‘veilige haven’ voor beleggers? En wat zijn andere opties voor je geld, buiten het spaarboekje? We vroegen het aan onze experts.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Verbeeck

  Van de laatste 20 jaar waren er maar 2 jaren waar je op dit moment nog in het rood zou zitten met goud. Goud is geld, altijd geweest en zal altijd zo blijven. In vergelijking met goud is er geen enkele FIAT valuta die zijn waarde heeft behouden in de geschiedenis van de mensheid.

 • Tim Peeters

  luister nooit naar "de experts". dit gaat over sparen, vastgoed en andere zaken. "de experts" zijn spreekbuizen voor de bank;immo;notarissector.zelf gezond verstand gebruiken en gezond verstand is zeer schaars geworden.

 • Miriam De Pauw

  Het gevaarlijkste dat je kan doen op lange termijn is je geld op een spaarrekening laten staan. Aandelen èn goud zijn in deze tijden (van hoge schulden en politici die met MMT afkomen) 10 keer veiliger maar dat krijg je aan veel mensen niet uitgelegd.

 • Leo Marien

  Goud en zilver is hetzelfde als een verzekeringspolis onderschrijven. Zilver zal het nog beter doen dan goud omdat deze achter loopt, een kleine markt is en naast de sieraden ook een grondstof is voor de industrie. Met de opkomst van de elektrificatie staat deze aan het begin van een gigantische stijging. Voor de durvers zijn zilver en goudmijnen de echte goudmijnen. Je mag wel geen hartleider zijn.

 • Peter hermans

  Goud in bezit sinds 2007. Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt dit nu te verkopen, het beste moet nog komen. 5000$ is minimum gezien de giga schulden wereldwijd en money printing (bv repo market US)