1.000 Belgen testen het een jaar uit: straks betalen we met een horloge of een ring

VTM Nieuws
Er komt een nieuwe manier van contactloos betalen bij. 1.000 klanten van KBC gaan een jaar lang uittesten hoe het is om te betalen met een horloge, een ring of een armband. Dat gaat dan zonder pincode, voor betalingen tot 25 euro. In het juweel zit een chip die gekoppeld is aan je bankkaart.

De horloges, armbanden en ringen zien er heel gewoon uit, nergens staat er KBC op. 1.000 klanten van de bank mogen er één kiezen en uittesten. In het juweel zit een chip met de gegevens van je bankkaart.

80 miljoen of vier procent van alle betalingen in België gebeuren nu al contactloos. Het kan voor betalingen tot 25 euro zonder pincode, is het meer dan moet je die toch nog geven. Wie zijn juweel verliest kan via Card Stop de chip laten blokkeren.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Ik dacht eerst dat de ruilhandel weer in voege kwam......misschien later binnen een paar jaar..

 • Jurgen Vanheessen

  Nog een risico bij om gehackt te worden

 • raf peeters

  Nieuwe bankkaart heeft ook dit snufje,de banken vragen nog niet of je 't wil,je kan laten de-activeren ,,zie het al gebeuren ,voor je 't beseft ben je voor deze "optie" aan 't betalen.

 • Maria Scheuts

  Nee, dank u.

 • Jan Verstrepen

  Praktisch voor dieven als ze je kaart jatten hoeven ze zich niet meer vuil te maken om in te breken maar kunnen ze hun buit zo gaan kopen met je kaart en probeer maar je geld terug te krijgen achteraf.