Exclusief voor abonnees

'Slapend rijk' door te investeren in vastgoed? Dit brengt verhuren echt op

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
Vastgoed kopen om te verhuren wordt steeds populairder. Beginnende investeerders beschouwen een appartement als een meer laagdrempelige optie dan de aankoop van een huis. De gemiddelde huurprijs voor een appartement heeft sinds kort de piek van 700 euro per maand bereikt, en er zijn geen signalen dat dit bedrag snel zal dalen. Wat brengt een appartement precies op en voor welke valkuilen moet je oppassen? Onze expert zocht het uit.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Janssens

  Wat een lulkoek wordt hier neergeschreven? De slapeloze nachten door huurders nog niet meegeteld. Het is daarom dat zoveel verhuurders hun eigendommen massaal verkopen! De overgesubsideerde sociale huurmarkt in België is de motivatie dat mensen niet willen werken en er niet toe aangemoedigd wordt. En net daarom ontstaat de verzuurde perceptie dat verhuren massa's geld opbrengt.

 • Jan hertogs

  Ik spreek uit ervaring, verhuren brengt noppes op! het enige zekere is dat je hebt belegt in stenen en dat kunnen de banken en de roverheid niet afpakken. ze kunnen er niks mee. Cash geld devalueert in snel tempo en is eigenlijk waardeloos en heeft enkel een waarde op het moment van gebruik.

 • Francinne Declerque

  Je leest hier de meest gekke dingen “verhuren aan mensen die de waarde niet kennen van wat ze in handen krijgen en je pand na 10 jaar afgetakeld terug renoveren ...“ de mensen huren een appartement om in te leven, niet om de verhuurder rijk te maken, dat de roofverhuurder zijn appartement moet onderhouden komt niet op bij hen. Dan had de verhuurder beter met deftige materialen gewerkt ipv goedkope rommel die na een paar jaar versleten is.

 • jozef vermeeren

  Echte investeerders lenen steeds ongeveer 80% van het aankoopbedrag. Meestal op 10 jaar. Dan krijg je dus een hefboomeffect op eigen vermogen dat veel hoger ligt dan 2%. Dan denken we eerder aan 6-7% netto rendement op eigen vermogen. Hier wordt er altijd vanuit gegaan dat financiering uit eigen vermogen moet komen maar op die manier zul je nooit 100 eigendommen verwerven hoor!

 • Rudi Goossens

  Stilaan zijn er overal appartementen genoeg en weldra te veel door de bouwwoede. In Hasselt zijn de prijzen vorig jaar al gedaald. Dat zal stilletjes aan overal gaan plaatsvinden. Iedereen met wat geld heeft nu zelf wat gekocht en hoeft niet meer te huren. Er zijn dus steeds minder huurders (die wat geld bezitten).Maar men wil natuurlijk dat een mens blijft geld uitgeven en dus kopen....