"Ryanair schrapte zes vluchten op Charleroi door gebrek aan personeel, niet door slecht weer"

reuters
Ryanair heeft zondag zes vluchten vanuit en naar Charleroi geschrapt, niet omdat het slecht weer was - zoals het bedrijf communiceerde - maar omdat de luchtvaartmaatschappij te weinig piloten vond om te vliegen vanuit Charleroi naar Korfoe en Santander. Dat weet La Libre Belgique. De luchtvaartmaatschappij ontkent vandaag opnieuw dat een personeelsgebrek aan de oorzaak van de geschrapte vluchten lag.

Ryanair haalde zondag slecht weer in Italië aan om vluchten vanuit en naar Charleroi te schrappen. "De weersomstandigheden hebben effectief wel de planning van de bemanningen in de war gestuurd, maar het gebrek aan personeel is de echte reden van de annulaties", aldus een piloot aan de krant. Volgens de piloot is hen dat ook bevestigd vanuit het operationeel centrum van de luchthaven.

Ryanair heeft volgens de krant de hele luchthaven van Charleroi rondgebeld om vrijwilligers te vinden voor de vluchten. De informatie van de piloot is niet zonder belang, gelet op de mogelijkheid van passagiers om eventueel schadevergoeding te vragen voor de geschrapte vluchten.

Ryanair-woordvoerder Yann Delomez zei vandaag dat de vluchten wel degelijk zijn geschrapt door de slechte weersomstandigheden, en dus niet door een personeelsgebrek. Nog volgens Delomez staan zowat 200 piloten stand-by om afwezigheden van hun collega's op te vangen.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jurgen Van Den Bergh

  Betaal uw personeel fatsoenlijk, misschien komen ze dan werken mijnheer O'Leary.

 • Luc Deville

  Bedrijf van de toekomst : voor alles de schuld leggen bij anderen, liegen en bedriegen en uitbuiten van klanten en personeel. Frauderen aan 100 per uur.

 • marc vaderbeken

  Ze zijn ook zeer slecht betaald

 • Godfried Van Bouillon

  Slechtste maatschappij ooit, zowel voor de klanten als voor personeel

 • Jeroen Claeys

  Ja en vandaag ook al mn vlucht nr Ibiza... Ryanair never again!