"Diesel en benzine in Belgische tankstations van zeer goede kwaliteit"

Automobilisten kunnen in België met een gerust hart benzine en diesel tanken. De kwaliteit is zeer goed. Dat meldt Fapetro, het Fonds voor de analyse van Aardolieproducten van de FOD Economie.

Vorig jaar controleerde Fapetro bijna 10.000 benzinestalen in tankstations. In slechts 2,75 procent van de gevallen voldeden de stalen niet aan de Belgische en Europese kwaliteitsnormen. Dat is iets beter dan in de voorbije twee jaar, toen er nog meer dan 3 procent non-conforme stalen waren.

Als de controleurs een inbreuk vaststellen, komt er een tweede controle. "Over het algemeen treffen de meeste publieke tankstations na de eerste controle de nodige maatregelen om producten te verkopen die de normen respecteren", luidt het. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Souvage

  mijn grasmachine met Euro 95 heeft het laten afweten , carburator moeten vervangen gebruik nu Euro 98 , in 95 zit teveel ethanol of andere dingen waardoor het starten moeilijker gaat.

 • Jens Vranckx

  Intussen blijven ze aanlengen met ethanol om nog meer winst te maken. Kwaliteit, yeah right.

 • Anne Callebaut

  Maar het kan nog beter worden van kwaliteit als de regering de prijzen laten zakken. Maar hier heeft de domme Vlaming geen gehoor naar,want ze blijven maar stemmen op de partijen die met hun geld gaan lopen.

 • lucien Noreilde

  nu niet afkomen met excuus hoge prijzen , het foefelen van Duitse constructeurs met voor sprong door bedrog met de samen gaande vervuiling moeten wij nu ophoesten

 • Johan Apatride

  Bizar want als ik in bvb in Duitsland benzine tank, is mijn gemiddeld verbruik altijd veel lager dan als ik in België tank. Soms scheelt het meer dan 1L/100km