De Franse president Emmanuel Macron en toekomstig ECB-baas Christine Lagarde tijdens een ontmoeting deze week in Duitsland.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron en toekomstig ECB-baas Christine Lagarde tijdens een ontmoeting deze week in Duitsland. © REUTERS

Christine Lagarde laat ballonnetje op voor eurozonebegroting: “We delen een munt, maar weinig budgettaire politiek”

Europese UnieDe toekomstige topvrouw van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, pleit voor een aparte begroting voor de eurozone. Dat liet ze uitschijnen op de Franse RTL-radio. “Er zitten onvoldoende elementen van solidariteit in de eurozone”, klonk het.

 1. Europese ministers van Financiën zwakken 'eurobegroting' fors af

  Europese ministers van Financiën zwakken 'eurobegro­ting' fors af

  De Europese ministers van Financiën hebben gisterenavond laat een akkoord gesloten over een financieel instrument dat de economische hervormingen en investeringen van eurolanden steunt. Wat volgens de Franse president Emmanuel Macron een aparte begroting voor de eurozone moest worden, is uiteindelijk afgezwakt tot een fonds dat opgenomen zal worden in de meerjarenbegroting van de Europese Unie, en dat over een periode van zeven jaar over maximum 20 miljard euro zal beschikken.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer

Geld