De People's Bank of China (foto) laat weten dat ook buitenlandse bedrijven niet langer cryptotransacties mogen verrichten voor Chinezen.
Volledig scherm
De People's Bank of China (foto) laat weten dat ook buitenlandse bedrijven niet langer cryptotransacties mogen verrichten voor Chinezen. © REUTERS

Chinese centrale bank verklaart alle cryptotransacties illegaal, waarde van bitcoin en co tuimelt naar beneden

Alle handelingen die met cryptomunten te maken hebben zijn illegaal, dat heeft de Chinese centrale bank verklaard. In een reactie op de beslissing tuimelt de waarde van bitcoin en co naar beneden.

15 reacties

 • Wendy Bergen

  3 weken geleden
  De wereld moet maar eens leren leven zonder China.
 • wim CLAES

  3 weken geleden
  China moet om de klimaatnormen te halen zijn vuilste centrales sluiten, en kan zich geen enorm hoog verbruik voor onzin veroorloven . Het mijnen kost ze gewoon teveel electriciteit.
 • Tamara De Coster

  3 weken geleden
  Dit is puur omdat zij met hun eigen crypto munt gaan komen die ze wel kunnen controleren. Niet meer en niet minder. Chinese overheid is een Muskske aan het doen. Ik veroorzaak een dipje om in te kopen, en achtereen zetten ze hun Bcoin om naar hun eigen E-munt en verdienen miljarden. Heb weer wat extra Raven gekocht in dit dipje, binnenkort miljonair want `the bird will fly` eens ethereum naar POS overgaat. Mensen die claimen dat het een zeepbel is weten niet waarover het gaat. Jaloezie ten top.
 • Jurgen Herbert

  3 weken geleden
  China heeft het goed gezien. De waarde van de crypto zakt en dan kopen ze cryptomunten voor enkele honderden miljoenen die dan weer in waarde stijgen en ze dan weer verkopen en hup ze hebben terug een paar miljard op hun bankrekening staan.
 • Ronny Severeyns

  3 weken geleden
  Vooral reacties van mensen die hopen dat het een zeepbel is, en uit afgunst willen dat ze barst. Welnu, het is géén zeepbel, en deze markt zal sterker worden dan de gecentraliseerde muntenmarkt.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Geld