Illustratiebeeld. Het hoofdkantoor van Alibaba in Peking, China.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Het hoofdkantoor van Alibaba in Peking, China. © REUTERS

China legt webwinkelgigant Alibaba miljardenboete op

China legt webwinkelconcern Alibaba van techmiljardair Jack Ma een miljardenboete op voor monopoliepraktijken. Het gaat in totaal om 18,2 miljard yuan, wat omgerekend neerkomt op 2,3 miljard euro. Staatsmedia in China melden dat de Chinese toezichthouder tot de boete heeft besloten na afronding van een onderzoek dat in december was ingesteld. De boete is gelijk aan 4 procent van Alibaba's binnenlandse verkoop in 2019, aldus de toezichthouder.

11 reacties

 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Je mag oneens zijn met China, maar dit vind ik goed. Tijd dat men die Amerikaanse oligarchieën als Google, Microsoft en Facebook ook aanpakt.
 • NOEL CLAES

  1 jaar geleden
  Dan verhuis je gewoon als multinational punt uit.
 • UGO DE MAEYER

  1 jaar geleden
  Het kan dan wel juist zijn om monopolies te bestrijden, maar als het een totalitair regime die het doet is het nooit O.K., want het is duidelijk dat het enkel gebeurt als omdat economissch monopolie hun eigen politiek monopolie niet dient.
 • HUBERT DE HERDT

  1 jaar geleden
  Ik krijg reclame in mijn mail wat ik niet kan verwijderen
 • yves power

  1 jaar geleden
  Dat europa, china ook eens een miljarden boete geeft voor het introduceren van het virus in europa, waardoor er al die sterfgevallen zijn, maar nee voor een stoel staan ze op hun achterste poten maar voor massamoord doen ze hun ogen dicht

Geld