Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

China heropent kolenmijnen vanwege stijgende energievraag

China heropent nog vijftien kolenmijnen om aan de stijgende energievraag in het land te voldoen, in de regio’s Xinjiang en Shanxi. Daarmee verkiezen de Chinezen het economische belang boven klimaatdoelen. Voor de noordelijke regio Binnen-Mongolië werd vorige week al de heropening van 38 kolenmijnen aangekondigd.

24 reacties

 • Guy Custers

  1 week geleden
  Goed voor het klimaat?!
 • Dirk Vandemoortele

  3 weken geleden
  De wereld volgens Xi Jinping Welke koers vaart de Chinese kapitein Xi Jinping? In tijden van een bitsige economische strijd tussen China en de VS, de nieuwe zijderoute die wordt uitgerold -One Belt and One Road- en China's nieuwe sociaal plan, zorgt kijken naar de leider van het land voor een andere kijk op het land en de richting dat het uit wil. Canvas 23 augustus echt even kijken de moeite want straks spreken we Chinees.
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Een slag in het gezicht voor het komende klimaatplan dat de wereld zou kunnen redden. Bedankt.
 • Freddy Van Groens

  1 maand geleden
  Ze hadden al 40 jaar geleden kunnen ingrijpen, ik weet nog goed hoe mazout gepromoot werd en de gaz die minder schadelijk is voor het milieu werd veel duurder gemaakt eveneens de benzine die ook een pak minder pollutie geeft, in de jaren 70 was er ook al een watermotor maar nee, dat mocht niet, de mazout moest blijven ;nu nog een paar vergadering van de wereld top, en afspraak die niet nageleefd worden ;ze gaan weer massale vliegen van heel de wereld, om te verkondigen dat het beter minder Co is
 • walther truyens

  1 maand geleden
  De stroom die opgewekt wordt door steenkool is groene energie , ooit was die steenkool groene bomen en planten , groen is groen ,of begrijp ik het verkeerd , wat zeiden de groentjes weer de stroom ging niet opslaan , voor de minder begoeden hebben ze een soort fonds , en voor de mensen die iets meer verdienen , daar ging de stroom toch ook niet voor opslaan , of zijn ze weeral woordbreuk aan het spelen , daar zijn onze handpoppen goed in .Die mogen dat fonds weer betalen zeker .
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Geld