CEO jackpot day: “Topmanagers vandaag al evenveel verdiend als gewone werknemer in een heel jaar”

Thinkstock
De topmanagers van de Bel-20-bedrijven hebben vandaag al evenveel verdiend als de gewone werknemer in een heel jaar. Dat becijferde de Franstalige christelijke bediendenbond CNE, die 8 januari daarom omdoopte tot 'CEO jackpot day'.

De CNE baseert zich op de mediane verloning van de CEO van een Bel-20-bedrijf, die in 2017 1,97 miljoen euro bedroeg. Dat is een daling met 5 procent tegenover het jaar daarvoor, maar een stijging met 22,7 procent op drie jaar tijd. 

Per werkdag verdiende die CEO dus 7.596 euro. "Aangezien het mediane jaarsalaris van de Belgische werknemer in 2017 43.082 euro bedroeg, verdienen de CEO's van de Bel-20 in 5,67 werkdagen het mediane jaarsalaris van de Belgische werknemer". Het jaar daarvoor verdiende een CEO dat in 5,33 dagen. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Strategische delegering is een mooie term om anderen het werk te laten doen en zelf met de centen en de eer te gaan lopen, Jona Halffman.

 • Ronny Ooijen

  anna vandenberg, ook ik heb een CEO gekend. Deze vertelde het werkvolk dat dit het mooiste en beste bedrijf ter wereld was. 5 jaar later herhaalde hij dat....als CEO bij de grootste concurrent! Als je als CEO de kleur van de directiewagen belangrijker vindt dan de aankoop van bedrijfsmateriaal, weet je genoeg. 1 week zonder CEO en het bedrijf draait. 1 uur zonder werkvolk en alles ligt plat.

 • Jan Verstrepen

  Dat die goed betaald worden tot daar maar dat gaat telkens ten koste van hun personeel.

 • Albert Hendrix

  43000€ per jaar Brutto hoeveel % van de Belgen verdienen dat dat zal niet veel zijn.

 • Jona Halffman

  Het gaat niet om HARDER werken, maar slimmer werken. Meer met minder doen. aka. 80/20 regel. Door middel van strategische delegering. Gemakkelijk is dat zeker niet, en zeer risicovol en onstabiel. Daar is niets schandalig aan.