"Als we geen perspectief krijgen om tegen 1 september weer te starten met beurzen organiseren vrees ik een tsunami aan faillissementen."
Volledig scherm
PREMIUM
"Als we geen perspectief krijgen om tegen 1 september weer te starten met beurzen organiseren vrees ik een tsunami aan faillissementen." © Jan De Meuleneir/Photo News

CEO Easyfairs vreest tsunami aan faillissementen: “Veilige beurzen kunnen perfect. Wat is het verschil met Zaventem en de Ikea?”

Er woedt een hevige storm in de wereld van de beurzen. Afgelopen week ging al een grote speler failliet en de sector spant tegen de Belgische overheid een kort geding aan om weer aan de slag te mogen. “Woensdag moet er op de Nationale Veiligheidsraad witte rook komen voor beurzen vanaf september: anders riskeren 80.000 mensen hun baan te verliezen”, zegt CEO Dirk Van Roy (60) van ‘Easyfairs’, het bedrijf boven Flanders Expo en Antwerp Expo.

 1. Horeca Vlaanderen-topman Matthias De Caluwe rekent op de ‘goodwill’ van de Vlaming: “Als de mensen massaal wegblijven, gaan we sowieso kopje onder”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen-top­man Matthias De Caluwe rekent op de ‘goodwill’ van de Vlaming: “Als de mensen massaal wegblijven, gaan we sowieso kopje onder”

  Familieman, voetbaldier, horecabeest. Kapellenaar Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen, is een man met vele gezichten. Maar de voorbije maanden kreeg toch vooral de zwaar getroffen horecasector zijn volle aandacht. Nee, de toekomst ziet er niet eenvoudig uit. Knap lastig, zelfs. Toch ziet De Caluwe - eeuwig optimist die hij is - een sprankeltje hoop. “Als de juiste steunmaatregelen er komen, uiteraard. Maar ook als u en ik een reddingsboei gooien. Door niet massaal weg te blijven, dus.”
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: “Dat is echt wel IMMENS groot prijsverschil”
  1

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: “Dat is echt wel IMMENS groot prijsver­schil”

  De zomer is volop in het land en dan kan het heerlijk zijn om verkoeling te zoeken in een zwembad. Volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België zijn er koopjes te doen bij discounter Action. Je kan er een kleurrijk kinderbadje kopen voor maar 34,95 euro. “Bij Bol.com betaal je er nu 53,77 euro voor”, klinkt het. “En in het online warenhuis vidaXL zelfs 115,99 euro.”
 2. PORTRET. Gek of geniaal: is Elon Musk de nieuwe Mozes die ons naar het land van melk en honing leidt, of een ordinaire koopman in de tempel?
  PREMIUM

  PORTRET. Gek of geniaal: is Elon Musk de nieuwe Mozes die ons naar het land van melk en honing leidt, of een ordinaire koopman in de tempel?

  Dat Elon Musk (48), de man die vanavond de eerste commerciële vlucht de ruimte had moeten schieten, geen gewone is, daarover bestaat nul discussie. Maar of hij nu gek, geniaal, allebei of net geen van beide is, daarover lopen de meningen uiteen. Voor sommigen is hij de Mozes die ons naar het nieuwe land van melk en honing Mars zal leiden, voor anderen een ordinaire koopman in de tempel. God weet wie gelijk heeft.

Geld