Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © unsplash

CD&V wil 'recht om vergeten te worden' bij schuldsaldoverzekering uitbreiden

Als het van CD&V-Kamerlid Leen Dierick afhangt, wordt het 'recht om vergeten te worden' bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering uitgebreid. Nu geldt dat recht enkel voor wie in het verleden door kanker getroffen werd, maar Dierick wil in de toekomst dat ook chronische aandoeningen die al tien jaar onder controle zijn, geen impact meer hebben op de berekening van een schuldsaldoverzekering. Ze dient daarvoor een resolutie in.

8 reacties

 • Rony scheerlinckx

  1 jaar geleden
  Het zal niet veranderen zolang die politiekers in die comités zitten en elke maand het maandloon van ne gewone werkman opstrijken
 • Guido dyck

  1 jaar geleden
  Cd&v heeft inderdaad ARCO spaarders vergeten.Omgekeerd niet
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Verzekeringen zijn geen liefdadigheid instellingen maar ik vind ook dat iedereen recht moet hebben op een verzekering. Maar verzekeraars kennende!!
 • Didi Bellens

  1 jaar geleden
  Ze willen veel CD&V als ze maar weer eens even van zich kunnen laten horen, daarna is het weer stil aan hun kant. Typisch.
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  De rest mag ervoor opdraaien. Waarom geen solidarfiteitsbijdrage van de politici, zonder dat ze hun wedde gaan verhogen?
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. CD&V-parlementslid over regeringscrisis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"
  177

  CD&V-parlements­lid over regerings­cri­sis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"

  CD&V lijkt niet van plan veel water bij de wijn te doen bij de Vlaamse onderhandelingen over het Groeipakket, het grote knelpunt in de Vlaamse begrotingsbesprekingen. Volgens CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne hebben N-VA en Open Vld zich volledig verkeken op de houding van CD&V. "De andere partijen hebben onze rechtlijnigheid onderschat, geloofden dat we gingen plooien. Maar neen. De tsjeven zijn niet geplooid. En we zullen ook niet plooien", zo schrijft Bothuyne op zijn Facebook-pagina.