CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri.
Volledig scherm
CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. © BELGA

CD&V-Kamerlid pleit voor ‘pensioensplit’ om komaf te maken met pensioenkloof

Vrouwen ontvangen in ons land gemiddeld 24,6 procent minder pensioen dan mannen, waardoor ze vaker getroffen worden door armoede en sociale uitsluiting na hun actieve loopbaan. CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri dient nu een resolutie in om komaf te maken met die ‘genderpensioenkloof’. Ze pleit onder meer voor een pensioensplit, waarbij de pensioenen van beide partners worden opgeteld om dan gelijk te verdelen over de twee.

207 reacties

 • Maurice Berden

  1 jaar geleden
  Ook daar zitten heel zeker weer een aantal addertjes onder het gras waardoor op termijn de staat wint en de gepensioneerde verliest. Indien ze dit willen invoeren laat de mensen de vrije keuze. Wat gebeurt er indien één van de echtgenoten overlijdt? Mijn pensioen is hoger, wanneer ik kom te sterven krijgt mijn echtgenote een overlevingspensioen dat hoger is dan haar eigen pensioen. Dan waarschijnlijk niet? Wat doen ze in dit geval ?
 • Guy Lalous

  2 jaar geleden
  Goed voor de partner maar diegene die minder krijgt blijft dan minder krijgen na het overlijden van diezelfde partner - ik word door de overheid steeds weer bestolen
 • Roy Proost

  2 jaar geleden
  Werk meer en probleem is opgelost, indien je 4op5 werkt is je pensioen navanant
 • Willy Bogaert

  2 jaar geleden
  Bereken het pensioen een eerlijk volgens de werkelijk geleverde bijdragen en zoals een ambtenaar dan zouden we al veel opgelost hebben en geen diefstal meer plegen. Idem voor de politiekers die hun eigen systeem bepalen
 • Johny vanderlinden

  2 jaar geleden
  Eens beginnen in jullie halfrond, wie niet komt opdagen niet betalen, das zou nog eens van lef gesproken zijn mevrouw, eigen kast uitmesten.