CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri.
Volledig scherm
CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. © BELGA

CD&V-Kamerlid pleit voor ‘pensioensplit’ om komaf te maken met pensioenkloof

Vrouwen ontvangen in ons land gemiddeld 24,6 procent minder pensioen dan mannen, waardoor ze vaker getroffen worden door armoede en sociale uitsluiting na hun actieve loopbaan. CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri dient nu een resolutie in om komaf te maken met die ‘genderpensioenkloof’. Ze pleit onder meer voor een pensioensplit, waarbij de pensioenen van beide partners worden opgeteld om dan gelijk te verdelen over de twee.

205 reacties

 • Roy Proost

  1 week geleden
  Werk meer en probleem is opgelost, indien je 4op5 werkt is je pensioen navanant
 • Willy Bogaert

  1 week geleden
  Bereken het pensioen een eerlijk volgens de werkelijk geleverde bijdragen en zoals een ambtenaar dan zouden we al veel opgelost hebben en geen diefstal meer plegen. Idem voor de politiekers die hun eigen systeem bepalen
 • johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Eens beginnen in jullie halfrond, wie niet komt opdagen niet betalen, das zou nog eens van lef gesproken zijn mevrouw, eigen kast uitmesten.
 • rafke peters

  2 weken geleden
  Begin maar eens al diegene die nog nooit gewerkt hebben aan 't werk te zetten en niet juist die hun pensioen te waarborgen die nog geen slag gedaan hebben of kan je 't normaal noemen dat een 39 jarige vrouw ooit eens 2 jaar gewerkt in haar leven en al van haar 24 ste thuis zit ,in sociale woning met auto met twee kinderen en niet eraan denkt ook maar nog te werken(verteld ze wel zelf zonder scrupules).Begin eens die ,sorry voor de uitdrukking,luiaards aan 't werk te zetten .
 • Johan Van hoof

  2 weken geleden
  Dit is heel erg, en al zeker komend van een vrouwelijk CD&V kamerlid. Dit is niet de pensioenkloof tss man en vrouw gelijktrekken. Dit is gewoon het probleem verbloemen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?

Geld