Het capaciteitstarief is een heel nieuwe manier om het stukje van je energiefactuur dat op de netkosten slaat te berekenen.
Volledig scherm
Het capaciteitstarief is een heel nieuwe manier om het stukje van je energiefactuur dat op de netkosten slaat te berekenen. © Getty Images

Capaciteitstarief opnieuw uitgesteld: Wat is het precies? En wat zal het voor je factuur betekenen?

LiviosVoor de tweede keer stelt de Vlaamse Energie Regulator de invoering van het capaciteitstarief voor elektriciteit uit. De nieuwe datum van intrede is nu voorzien op 1 januari 2023. Vanaf dan wordt het distributienettarief gedeeltelijk berekend op basis van je piekverbruik. Omdat dat een heel nieuwe manier van kijken naar je verbruik inhoudt, zet bouwsite Livios nu al alles even op een rij.

  1. Zoveel betalen ziekenfondsen terug wanneer je een bril koopt
    Spaargids.be

    Zoveel betalen ziekenfond­sen terug wanneer je een bril koopt

    Lukt het niet meer om vlot de ondertitels op tv te lezen? Of moet je de krant almaar verder voor je uit houden? Dan dringt een bezoek aan de oogarts zich op. Daarna zit er vaak niks anders op dan langs te gaan bij een opticien of optometrist voor een bril of een set contactlenzen. Om het prijskaartje te drukken, schieten ziekenfondsen te hulp. Maar in welke mate? Wie betaalt het meeste terug? Spaargids.be rekent het uit.

Geld