De broers Raees en Ameer Cajee zijn spoorloos verdwenen met 69.000 bitcoins.
Volledig scherm
De broers Raees en Ameer Cajee zijn spoorloos verdwenen met 69.000 bitcoins. © Wikialpha

Broers ontkennen grootste bitcoindiefstal ooit: “We zijn gehackt en vrezen voor ons leven”

CryptomuntenTwee Zuid-Afrikaanse broers die beschuldigd worden van de grootste cryptoroof uit de geschiedenis, ontkennen dat ze bitcoins hebben gestolen ter waarde van 3 miljard euro. Tegen ‘The Wall Street Journal’ verklaarde een van de broers dat ze zijn gehackt en vervolgens ondergedoken omdat ze vrezen voor hun leven.

3 reacties

 • Ludwig De Witte-Steen

  1 jaar geleden
  Lost a bit(coin)? Allee slimme millennials, hoe kan dat nu? Zijn niet alle voorgaande transacties en posities opgeslagen in ledgers, die voortdurend worden gecontroleerd door alle computers in het netwerk? Is die gigantische energieverkwisting dan voor niets?
 • Johan Janssen

  1 jaar geleden
  Bitcoin of gebakken lucht...het feit dat zoiets bestaat zegt al genoeg. Dat is voor criminelen gemaakt ook.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Het is de snelste manier om van je overtollig geld af te raken. Ze zouden het beter bitchcoin noemen.
 1. Digitale euro op komst: geldexpert legt uit hoe het werkt en waarin in hij verschilt met de gewone euro
  PREMIUM

  Digitale euro op komst: geldexpert legt uit hoe het werkt en waarin in hij verschilt met de gewone euro

  De Europese Centrale Bank komt deze zomer met zijn plannen voor een digitale euro. Die zal cash aanvullen en je zal die cash dus elektronisch kunnen uitwisselen. Hoe verschilt dit centrale bankgeld van het geld dat we op onze zicht- en spaarrekeningen hebben? Gelijkt hij op de munt die Facebook in het leven wil roepen? Of zijn er gelijkenissen met cryptomunten zoals de Bitcoin? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. “Ooit stellen we onze koffiemachine zo in dat er automatisch koffiecapsules worden besteld, als de voorraad bijna op. De betaling gebeurt dan vanzelf.”
 1. Ze gingen graag op de foto met Jean-Marie Pfaff, maar oprichters cryptomunt nu aangehouden voor fraude: 2,6 miljoen euro en 17 luxevoertuigen in beslag genomen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ze gingen graag op de foto met Jean-Ma­rie Pfaff, maar oprichters cryptomunt nu aangehou­den voor fraude: 2,6 miljoen euro en 17 luxevoer­tui­gen in beslag genomen

  De onderzoeksrechter heeft deze week vijf mensen aangehouden voor fraude met cryptomunt Vitae. Twee van hen zijn de Antwerpenaren Mendy Z. en Shrage P., die mee aan het hoofd stonden van de organisatie. In totaal werden 2,6 miljoen euro, 17 luxevoertuigen en diverse luxehorloges en goud in beslag genomen.

Geld