De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AFP

Britse pond onderuit nu no-dealbrexit weer optie lijkt

Het Britse pond is sterk in waarde gedaald na uitspraken van de Britse premier Boris Johnson over de nog steeds bestaande optie van een no-dealbrexit. Johnson zei dat het Verenigd Koninkrijk bereid is om de handelsgesprekken met de Europese Unie desnoods te stoppen.

11 reacties

 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Gooi gewoon de grenzen dicht met de uk en geef Europese steun aan Europese bedrijven die hierdoor getroffen worden. Eens kijken wie het het langst volhoud. De Europese unie of het eilandje van Engeland en Wales (Afsplitsing van Schotland en N-Ierland).
 • Urban Vyaas

  1 jaar geleden
  Boris heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij liever geen geld meer wil geven aan Brussel om een beter scheidingsakkoord te krijgen. Alleen onder druk van sommige frakties in het Britse parlement heeft hij schoorvoetend aan de onderhandelingstafel plaatsgenomen.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Het Brits pond schommelt al 4 jaar, sinds de Brexit, rond hetzelfde. 10 jaar geleden was de koers ook deze van vandaag. Tot zover het belang van heel die zaak. De EU gaat ten onder aan regulitis en het willens nillens door de strot duwen van zaken waar nagenoeg niemand akkoord mee is. Ze laten de economie leegroven door gigantische Amerikaanse bedrijven en straks staan de Chinezen hier ook.
 • Bernard Loncke

  1 jaar geleden
  Ze gaan er nog een betere deal uit slaan .....de EU gaat weer plat op de buik ......wacht maar af !
 • Johan Billiet

  1 jaar geleden
  @Serge Aernoudt: is wel nog één van de landen met een antiek systeem van hoger- en lagerkamer, zo kan je de interesses van de kaste van "upper-class" het best verdedigen en dan moet je maar eens kijken hoeveel "vriendjes" en blasé-sujetten imperial style in dat hogerhuis zitten. Doe voor mij dan maar een Europees parlement met verkozenen en met liefst wat nog meer macht...
 1. Meer dan 93.000 retroactieve zonnepanelenpremies aangevraagd
  3

  Meer dan 93.000 retroactie­ve zonnepane­len­pre­mies aange­vraagd

  Al bijna 93.500 eigenaars van zonnepanelen hebben tot nu toe een retroactieve investeringspremie aangevraagd. Dat blijkt uit gegevens van het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De regeling kwam er nadat het Grondwettelijk Hof de virtueel terugdraaiende teller had vernietigd. Die gaf eigenaars van zonnepanelen ook met een digitale meter nog recht op het oude systeem met een terugdraaiende teller en een prosumententarief. Als compensatie voor de vernietiging werkte de Vlaamse regering de retroactieve investeringspremie uit.