pascal paepen
Volledig scherm
PREMIUM
pascal paepen © Getty Images - Steven Richardson


Je spaargeld investeren? Onze beursexpert vertelt aan welke aandelen je het meeste kan verdienen: “Het bruto-rendement bedraagt hier 9,23 procent”

Ben je niet tevreden met 0,11 rente op je spaarrekening? Er zijn aandeelhouders die dividenden krijgen van meer dan 6 procent netto. Maar in welke bedrijven moet je dan investeren?  Onze geldexpert Pascal Paepen laat zijn licht schijnen op de dividendpolitiek en vertelt je welke tien aandelen het meeste opbrengen: “Wie belegt, neemt risico’s. Maar het zal nog jaren duren vooraleer we een deftige vergoeding voor onze spaarcenten krijgen." 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Hoe kan je je tweede verblijf best verhuren? "Vrienden verwachten vaak een vriendenprijs, dat kan niet de bedoeling zijn"
  PREMIUM

  Hoe kan je je tweede verblijf best verhuren? "Vrienden verwachten vaak een vrienden­prijs, dat kan niet de bedoeling zijn"

  Wie investeert in een tweede verblijf op een idyllisch oord vangt twee vliegen in één klap. Je koopt niet alleen een plek waar je graag je vakanties doorbrengt, maar je investeert ook je spaarcenten die niet veel opbrengen op een spaarrekening. Om de investering nog rendabeler te maken, kan je je tweede verblijf verhuren. Maar hoe pak je dat aan? Met welke lokale regels moet je rekening houden? En is het verstandig om enkel aan familie te verhuren? Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je de verhuur van je tweede verblijf het best aanpakt.

Geld