(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP XTRA

Bouwsector ziet aantal contracten afnemen door hoge materiaalprijzen: “Maar kunnen niet anders dan gestegen prijzen door te factureren aan de klant”

Batibouw kan op geen beter moment van start gaan om de bouwsector een duwtje in de rug te geven. De bouwsector ziet immers het aantal contacten en contracten afnemen door de hoge materiaalprijzen, meldt de Confederatie Bouw.

13 reacties

 • Erwin De Meyer

  1 maand geleden
  Wandel maar eens voorbij werven. Nieuwbouw of renovatie dat speelt geen enkele rol. Nederlands hoor je amper nog spreken. Ben benieuwd hoeveel ze die bouwvakkers betalen ?
 • Nico Herbots

  1 maand geleden
  Ik hoor verhalen van mensen wiens uiteindelijke afrekening na oplevering dik 100.000 euro of nog meer bedraagt dan geraamd. Hoe betalen die dat? 'Eventjes' 100.000 extra lenen waardoor je maandelijkse aflossing 600 euro duurder wordt, is toch niet iets om licht overheen te gaan? In vele gevallen zelfs onhaalbaar lijkt mij? Ik snap het oprecht niet. @Catherine: die oude huizen, hoe mooi ze ook zijn, voldoen aan geen enkele regel meer. Afbreken is dan goedkoper dan renoveren, helaas.
 • Catherine Mistiaen

  1 maand geleden
  De ouderlijke (en degelijke) huizen uit de jaren 1950-60, liefdevol gebouwd door de ouders die de American dream volgden voor de boomertjes, worden nu massaal verkocht en gesloopt. Mama's tegels en papa's vloer worden genadeloos met de sloophamer bewerkt. Dan beslist de klant dat er nieuwbouw moet gebouwd worden. Hopelijk komt er snel een einde aan deze gekte. Laat degelijke huizen staan, aub, en bewoon ze. Dure isolatie, airco en ventilatie = niet nodig! Mensen zijn geen exotische planten.
 • Tom van Nyen

  1 maand geleden
  Waarom zijn er dan geen prijsdalingen doorgevoerd wanneer arbeiders uit polen en roemenie onze sector zijn komen overspoelen,die werken voor minder dan de helft van ons loon. Hoe komt dat, heren ondernemers? De bouw wordt meer en meer winstgevend (voor de bazen).
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Dakwerker nodig gehad per uur 70 euro normaal had ik van Belfius verzekering moeten trekken wegens stormschade maar zijn ver achterop zeker

Geld