Reuters/EPA
Volledig scherm
© Reuters/EPA

“Bitcoin zit op kantelpunt: brede acceptatie ofwel speculatieve implosie”

Volgens de Amerikaanse Citibank is bitcoin op een kantelpunt gekomen. Analisten denken dat de cryptomunt kan uitgroeien tot een betaalmiddel in de internationale handel. Toch is de toekomst onzeker. “Ofwel volgt een acceptatie door de bredere maatschappij, ofwel een speculatieve implosie”, schrijven ze in een rapport.

28 reacties

 • Tim Draper

  1 maand geleden
  @Mark. Elon musk kocht ongeveer 37000 Bitcoin, geen peulschil, maar... Er zijn 18.640.000 Bitcoin in omloop. Zijn impact op de markt is dus uiterst miniem, zijn tweets daarentegen..
 • Carlos Matos

  2 maanden geleden
  Dirk Delaere "Joshua Mertens: U verklaart ons perfect het verschil tussen geld, en aanleggen. Geld is een vaste waarde". ik dacht dat 1 bitcoin ook altijd 1 bitcoin was, juist zoals 1 euro 1 euro is, het enige dat variable is dat is de koopkracht. van de 1 weet je zeker dat hij zakt, van de ander weet je dat het de best presterende investering was van de laatste 15 jaar
 • Tim Draper

  2 maanden geleden
  Fractioneel bankieren, de norm voor alle banken ter wereld, zorgt ervoor dat banken geld uitlenen dat ze eigenlijk niet hebben. Geld was gedekt door goud, dat was zo tot 50 jaar geleden toen het in één klap werd afgeschaft. De dollar, de ruggengraat van de wereldeconomie wordt gecontroleerd door de US Federal Reserve. Is tegenstelling tot wat de naam zegt is die niet federaal maar een privébank, en ze hebben... geen reserves. Bitcoin ? I is I en 0 is 0. Daar kan ik mee leven, de banken niet.
 • Ramon Simon

  2 maanden geleden
  Ik heb met de winst een elektrische fiets gekocht. Kwam geen bank aan te pas. Je stuurt u digitaal geld naar een externe wallet waar een visa of mastercard aan gekoppeld is. Alles sneller dan een bank kan. Er komen steeds meer cryptobedrijfjes die een debetkaart uitgeven. Je gelooft wat je wil maar uiteindelijk is de fiets echt. Bitcoin is ideaal voor grotere bedragen op 1 uur tijd aan een goed tarief te versturen.
 • Mark De vos

  2 maanden geleden
  We gaan voor de implosie. Musk gaat binnenkort zijn bitcoins van de hand doen. Hij al het geld. De rest zelfs geen kruimels.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Na de cryptomunt, nu ook de cryptokunst: 6,6 miljoen dollar voor digitaal kunstwerk
  PREMIUM

  Na de cryptomunt, nu ook de crypto­kunst: 6,6 miljoen dollar voor digitaal kunstwerk

  Bijna 2 miljoen euro, dat is het hoogste bod dat bij het veilinghuis Christie’s momenteel uitgebracht is op een kunstwerk van de kunstenaar Beeple. De gelukkige koper zal wel met lege handen naar huis gaan. Het is een digitaal kunstwerk, een afbeelding van 21.000 op 21.000 pixels groot. In ruil voor die paar miljoen, ben jij wel de officiële eigenaar ervan. Na de cryptomunt is er nu ook de cryptokunst. Een internetmarkt die vorig jaar met maar liefst 300 procent in waarde steeg en waar digitale kunstwerken tot bijna 6 miljoen euro opbrengen.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

Geld