De waarde van bitcoin is sinds het hoogtepunt gezakt met meer dan 40 procent.
Volledig scherm
De waarde van bitcoin is sinds het hoogtepunt gezakt met meer dan 40 procent. © REUTERS

Bitcoin zakt onder 39.000 dollar, waarde meer dan 40 procent gezakt sinds top

CryptoDe waarde van de bitcoin is vrijdag verder gedaald. De digitale munt zakte bijna 9 procent tot 38.950 dollar (34.390 euro). Dat is het laagste niveau in meer dan vijf maanden. De bitcoin steeg vorig jaar zo'n 60 procent en bereikte in november een recordniveau van circa 69.000 dollar. Sindsdien is de munt meer dan 40 procent aan waarde kwijtgeraakt.

26 reacties

 • leo Mariën

  4 maanden geleden
  Het enige wat waarde heeft binnen de cryptowereld is de blockchain technologie. Ondertussen zijn er zo'n 8000 verschillende munten ontstaan waaronder bitcoin zowat de belangrijkste is. Al deze munten hebben met deze dip bewezen dat het geen inflage hedge is maar hoogrisico kapitaal. Hou dit jaar goud & zilver in het oog. De meeste centrale banken hebben hun reserves de laatste jaren nog sterk verhoogd. Enkel de papieren handel manipuleert deze markt lager maar dat kan niet blijven duren.
 • Hugo COOLSAET

  4 maanden geleden
  De virtuele munten zijn en blijven gebakken lucht. Er is geen achterliggende materiële garantie die de waarde van die munten bepaald. Er is alleen lucht en meer moet je er ook niet van verwachten.
 • Joris VanGestel

  4 maanden geleden
  Ah ja Guy want de beurs is sinds november 40% van zijn waarde kwijtgespeeld zeker...
 • Guy Stanbel

  4 maanden geleden
  Leg dat naast SPX en dan weet he dat het op de beurzen nog veel slechter gaat!
 • Wendy Bergen

  4 maanden geleden
  Nog even wachten en dan terug wat kopen
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Capaciteitstarief opnieuw uitgesteld: Wat is het precies? En wat zal het voor je factuur betekenen?
  Livios

  Capaci­teits­ta­rief opnieuw uitgesteld: Wat is het precies? En wat zal het voor je factuur betekenen?

  Voor de tweede keer stelt de Vlaamse Energie Regulator de invoering van het capaciteitstarief voor elektriciteit uit. De nieuwe datum van intrede is nu voorzien op 1 januari 2023. Vanaf dan wordt het distributienettarief gedeeltelijk berekend op basis van je piekverbruik. Omdat dat een heel nieuwe manier van kijken naar je verbruik inhoudt, zet bouwsite Livios nu al alles even op een rij.

Geld