REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin wint wat terrein na koersval van afgelopen weekend

De bitcoin heeft dinsdag weer aan waarde gewonnen na de enorme koersval van afgelopen weekend. Beleggers hebben minder zorgen over de economische impact van de omikronvariant van het coronavirus. Daardoor durven ze weer te investeren in risicovolle investeringen zoals cryptomunten.

 1. Fors meer klachten bij ombudsdienst door sterke stijging energieprijzen

  Fors meer klachten bij ombuds­dienst door sterke stijging energie­prij­zen

  De federale Ombudsdienst voor Energie heeft vorig jaar maar liefst 36,9 procent meer klachten ontvangen dan in 2020. Die forse toename is volgens de dienst te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen. "Voor vele klanten zijn de prijsstijgingen een wake-upcall, waarbij ze voor het eerst sinds lang opnieuw gaan kijken naar het energiecontract dat ze onderschreven hebben", verklaart de Nederlandstalige ombudsman van de dienst, Eric Houtman.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.