Bitcoin voor het eerst in 18 maanden meer dan 13.000 dollar waard

AFP
De bitcoin blijft aan waarde winnen. De cryptomunt doorbrak gisteravond even de grens van 13.000 dollar (11.427 euro). De laatste keer dat dat gebeurde was in januari 2018. Daarmee won de munt op 24 uur bijna 18 procent aan waarde. Intussen is de waarde weer wat gezakt.

Volgens Coinmarketcap, dat de waarde van de munt bij verschillende beurzen weegt, stond de bitcoin woensdagavond op iets minder dan 13.400 dollar. Onder meer de stappen van techgigant Facebook, die met zijn eigen virtuele munt libra komt, stuwen de koers. Ook andere cryptovaluta, zoals ethereum, laten een opgaande lijn zien. Door die relatief snelle stijging wordt gewaarschuwd voor een bubbel, net als eind 2017.

In het kielzog van de munten gingen ook beursgenoteerde bedrijven met een duidelijke blootstelling aan de markt voor digitale valuta mee omhoog. Zo won MGT Capital Investments 45 procent, steeg DPW Holdings 42 procent en schoot Grayscale Bitcoin Trust BTC 14 procent omhoog.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny de Groot

  Ja Johan, de vraag is wanneer. En het antwoord op die vraag is vrij simpel. Wanneer de meerderheid van de mensen hun geloof en vertrouwen verliest. Voor de overheid en de banken is het simpel. De overheid blijft meer schuld lenen bij de banken die de schuld uit het niets creëren. Tot we op een punt komen dat de meerderheid vd mensen het broodnodige niet meer kunnen betalen door de inflatie en op die manier het geloof en vertrouwen verliezen.

 • Johan op eynde

  Als er een bankencrisis komt zal blijken dat mensen die een deel van hun vermogen in alternatieven hebben gestoken op veilig gespeeld hebben. Spreiding is verstandig. De vraag is niet of er een monetaire crisis komt, de vraag is wanneer.

 • geert deruick

  Op naar 100000...dan de 20 btc die ik kocht aan 290 euro verkopen :)

 • eric maier

  De luchtbel heeft weer zuurstof. Nu wachten op een hausse, zoals in 2008 met de vastgoedsector die heel het systeem op de helling zette.Bovendien kan niemand uitleggen wat de bitchain is waarop deze lucht is gebakken. Bitchain bestaat maar uit 1 basisprincipe : sharing, wat we kennen van torrent - en de digitale munt heeft hier zijn kernbasis uit ontsproten. Potentieel ? Veel luchtgebakken verhalen, en veel hacking en misbruik ligt op de loer met deze "technologie" Energiezuipend ook.

 • Elise Van Damme

  De pers draait weer op volle toeren wat bitcoin betreft. En Wim tot in de eeuwigheid gedrukte euros die ze in de economie pompen is evenzeer bullshit-lucht. Nieuwe financiele catastrofe in de maak. Beleggers weten dit ook.Daarom dat ze nu terug massaal in goud,zilver en ook steeds meer in crypto duiken.Succes