REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin stijgt naar 62.000 dollar, recordkoers in zicht

De waarde van bitcoin is zaterdag gestegen tot meer 62.000 dollar, het hoogste niveau in maanden. Daarmee komt het recordniveau van bijna 65.000 dollar dat in april werd bereikt weer in zicht. De bekendste digitale munt wordt gestuwd door de hoop dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming zullen geven aan de lancering van een tracker of ETF die de koers van bitcoin zou volgen.

15 reacties

 • Vital Verstraten

  1 maand geleden
  De ENIG les die men moet krijgen over economie zie : Milton Friedman Speaks: Money and Inflation , zoek maar eens. De ogen gaan open en u zal uw Roverheid zien zoals ze zijn en het zal geen geheim meer zijn wat ze zullen doen, zeker nu de inflatie zal toeslaan. Bij bitcoin is dit NIET mogelijk aangezien het aantal begrenst is. Daarom zal bitcoin nog verder stijgen als veilige plaats tegen onteigening door de overheden die uw koopkracht van het geld vernietigen.
 • Vital Verstraten

  1 maand geleden
  Ja , heb maar vertrouwen in een munt die de verdoemenis in wordt gedrukt door schulden en nieuw geld. Kijk maar eens naar M2. In de VS is het laatste jaar de geldhoeveelheid met 25 procent gestegen!!. Kijk maar eens door de geschiedenis heen wat de waarde van fiatgeld is, en dat is op het einde 0,0. Vraag het eens aan de mensen in Zimbabwe, Venezuela. Het gaat terug naar de moderne slavernij : World Economic Forum, you will own nothing and will be happy, maar wie bezit het dan wel?, raad eens!
 • Dirk Van Brussel

  1 maand geleden
  Vandaag ben je rijk, morgen is je vermogen half waard, daarna terug rijk daarna terug armer ? Neen dank je wel !
 • Sara Peeters

  1 maand geleden
  Eindelijk een land dat korte metten maakt met de digitale munt en inziet dat het marktverstorend is en illigale activiteiten gebeuren. Goed van China de rest zal wel volgen! Voor de criminelen is de digitale munt een Gods geschenk. Dat is te hopen dat alle banken deze gaan blokkeren! Is nu al met 4% gezakt en zal zakken tot Rock bodem!
 • An Vanden Bossche

  1 maand geleden
  Mijn mening over dit token is nog altijd hetzelfde. Of men daar nu 100000 aan geeft of niet. Of dat nog 5 jaar duurt of niet. Men kan inderdaad vraagtekens plaatsen bij overheidsgeld, daarom zijn casinotokens nog altijd geen geld.
 1. Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze crypto-experts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”
  PREMIUM

  Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze cryp­to-ex­perts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”

  Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap? En hoe bescherm je je tegen hackers?

Geld