REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin stijgt naar 40.000 dollar: topbankier voorspelt koers van 600.000 dollar, maar krijgt kritiek

CryptomuntenDe koers van cryptomunt bitcoin is zaterdag op het handelsplatform Bitstamp weer gestegen tot ongeveer 40.000 dollar en komt zo opnieuw in de buurt van het record van meer dan 41.000 dollar van in januari. Het koersverloop van bitcoin vertoont op korte tijd wel vaak grote schommelingen. Een topbankier krijgt intussen kritiek op de timing van zijn voorspellingen voor bitcoin, waarbij hij op termijn een waarde van 600.000 dollar mogelijk acht. 

34 reacties

  • Sara Gevers

    2 jaar geleden
    Cash is ouderwets, en wordt stilaan van de baan geschoven. Tegenwoordig doen we aan wereldeconomie, binnen enkele decennia misschien zelfs aan interplanétaire économie. Hoog tijd dus voor één digitale, universele munt...
  • Ben Hagedoren

    2 jaar geleden
    Iedereen voor of tegen... Al eens aan het volgende gedacht: Zou het misschien een verklaring zijn dat de huidige bullmarkt zowel in stocks, crypto, edm. niet perse impliceert dat deze steeds meer waard worden. Klinkt raar? Ooit al andersom gedacht? Ik wel alvast. Zou het niet een logische verklaring zijn dat ons geld gewoon minder waard wordt... Gaat de lamp al branden?
  • Matisse Frituur

    2 jaar geleden
    @mark Peeters, het klopt dat 1 bitcoin heel hoog staat en dat weinig mensen er 1 kopen. Je kan echter ook kleinere bedragen zoals 0.001 bitcoin kopen (of nog veel minder). Vergelijk het met goud. Je kan een goudstaaf kopen, maar ook gewoon een gram goud. Ik hoop je hiermee verduidelijking gegeven te hebben.
  • Peter

    2 jaar geleden
    Hoeveel keer sedert zijn creatie, is de bitcoin nu al dood, een bubbel, ponzi etc., verklaard? Tracht telkens om mensen iets bij te brengen maar dat blijkt een :moeilijke opdracht. Vorig jaar toen ALLE markten inzakten omwille Corona kon je een BTC kopen voor minder dan 4000 usd, vandaag staat die 11 (ELF, 1100%) hoger en ja die zal zakken zoals ALLE verhandelbare producten op een markt doen. Maar als je vandaag 90% van je BTC verkoopt is je broodje wel warm gebakken en dat heb je niet met ALLE.
  • pascal Vanderlinden

    2 jaar geleden
    @Yves Van Rossem Ik ga je eens iets proberen duidelijk maken. De overheid neemt bitcoins in beslag van criminelen of mensen die fraude gepleegd hebben. Dan bieden ze deze te koop aan via diezelfde overheid ! Moest het lucht zijn waarom investeren de banken er dan in en alle platformen waar je contactloos mee kan betalen ? Jaja de overheid verkoopt bitcoins RAAR hé ?
  1. Grote Geldbarometer: “Een verloren beursjaar. Dus moeten we meer beleggen dan ooit”
    PREMIUM

    Grote Geldbarome­ter: “Een verloren beursjaar. Dus moeten we meer beleggen dan ooit”

    "2020 was in alle opzichten een verloren jaar. Eens om de zoveel tijd heb je zo'n jaar dat er niets te verdienen valt", zegt financieel expert Paul D'Hoore, die in dit coronajaar van 10.000 euro nog net 10.111 euro wist te maken. Het op één na slechtste resultaat in zes jaar. "En daarom gaan we nog meer geld in aandelen stoppen. Het zou een verkeerde reflex zijn om na een minder goed jaar op de rem te gaan staan."
  2. Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”
    PREMIUM

    Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”

    Wat is dat toch met die bitcoin? Het jaar was nog maar een week oud toen de virtuele munt even door de grens van 40.000 dollar brak. Jonge beleggers van het eerste uur zagen hun vertrouwen gesterkt en noemen het “goud op steroïden”. “Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst.” Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: “Zij speculeren op het einde van de wereld.”
  3. Wat te doen met je spaarboekje na crisisjaar 2020? Beursexpert legt uit hoe je je geld het best laat renderen
    PREMIUM

    Wat te doen met je spaarboek­je na crisisjaar 2020? Beursex­pert legt uit hoe je je geld het best laat renderen

    Wat brengt de beurs na het rampjaar 2020? Spaarrentes lijken nog jaren laag te blijven, en ook van termijnrekeningen, kasbons en obligaties hoef je weinig grote opbrengsten te verwachten. “Wie niet vertrouwd is met de beurs zou er minstens toch van moeten proeven”, is alvast het advies van onze financieel expert Pascal Paepen. Hij gaat na of 2021 beter wordt voor wie geld te beleggen heeft.
  1. Bitcoin gaat door kaap van 25.000 dollar. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursexpert legt uit
    PREMIUM

    Bitcoin gaat door kaap van 25.000 dollar. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursex­pert legt uit

    De bekendste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, heeft vandaag opnieuw een recordhoogte bereikt en ging zelfs even door de kaap van 25.000 dollar. Er wordt voorspeld dat die waarde volgend jaar nog enorm zal stijgen. Maar is de bitcoin wel iets dat je in je portefeuille moet stoppen? Is het het risico waard om te gokken? En hoe beleg je ermee op een een veilige manier? Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit. “Er is meer dan één reden waarom de bitcoin stijgt.”