Bitcoin naar laagste punt in ruim een jaar

ANP XTRA
Cryptomunt bitcoin is naar het laagste punt in ruim een jaar gedaald. Volgens handelsplatform Coinmarketcap was de munt woensdagavond 5.788 dollar (ongeveer 5.100 euro) waard, bijna 10 procent minder ten opzichte van dinsdagavond.

Handelaren en analisten tasten in het duister over de oorzaak van de plotselinge prijsdaling. Ook andere cryptomunten als ethereum, bitcoin cash en litecoin verloren stevig aan waarde.

Bitcoin koerst al een tijdje onder de grens van de 6000 dollar. Eind vorig jaar was de munt nog bijna 20.000 dollar waard.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Werbrouck

  @Frank Jorissen. Dat was toen alles van crypto bleef stijgen. Sedert januari 2018 blijft op lange termijn alles zakken. Dus je moet de crypto's niet lang houden. Enkel de korte stijgingen benutten. Al eens longforecast geraadpleegd. Het lange termijn beleggen is voorbij.

 • LUKA VELGHE

  Afblijven.

 • Ramon Simon

  Er zijn projecten, ICO die effectief iets maken en waarde zullen hebben. Je kan beter daar een gokje mee wagen dan op Bitcoin. Er is een mooi project waar tokenhouders dividenden krijgen. Alleen jammer dat de koers van alles afhangt van Bitcoin. Want het is en blijft gebakken lucht.

 • Christian Alex

  Steve Wildemeersch. Cryptomunten kopen is niet investeren, in geen enkel geval. Voor wat de opmerkingen van de Mohamed betreft, die zijn inderdaad larie.

 • aaron aerts

  Gebakken lucht!