De prijs van de bitcoin zakte maandagochtend tot onder de 33.000 dollar.
Volledig scherm
De prijs van de bitcoin zakte maandagochtend tot onder de 33.000 dollar. © AP

Bitcoin koerst verder omlaag na nieuwe maatregelen in China tegen cryptomunten

De bitcoin is maandag zo'n 10 procent minder waard geworden, nadat China nieuwe maatregelen tegen cryptomunten had aangekondigd. De Chinese centrale bank heeft concreet een verbod opgelegd aan de grote betalingsdienstverlener Alipay en zes binnenlandse banken op de handel in digitale munten en diensten voor transacties met crypto’s. Peking voert daarnaast de strijd tegen het delven van cryptomunten, zoals bitcoins, verder op.

7 reacties

 • eddy van dorst

  1 maand geleden
  En altijd maar gouden munten tonen in plaats van lucht.Moet je als handelaar eens proberen iets anders op je verpakking zetten.En elke dag komen er va die luchtbellen bij hoe gekker de naam hoe harder ze stijgen in het begin toch
 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  ...en hebben al die gene die woekerwinsten maakten met Bitcoin en andere virtuele munten dat aangegeven in hun belastingaangifte ?
 • Jan Vanstraat

  1 maand geleden
  Bitcoins and de rest RIP , short it en maak serieus geld :-)
 • Bart Verbeeck

  1 maand geleden
  China wil hun digitale yen als wereld reserve promoten. Btc miners uitschakelen is goed voor de propaganda. Echter de rekenkracht van deze miners zal zich enkel verplaatsen. Andere miners zullen profiteren van de veranderde marktsituatie. Voor het bitcoin protocol maakt China dus geen enkel verschil.
 • dirk belis

  1 maand geleden
  De fanaten van deze gaan hier nog zeer hard van verschieten en misschien ooit eens beseffen dat al deze crypto's niets anders is dan Professionele oplichterij,piramidespel,maar dan technologisch geavanceerder. In een casino kan je ook winnen! Maar na verloop van tijd verlies je ALTIJD!

Geld