Volledig scherm
© ANP

Bitcoin in duikvlucht na recordopmars

De waarde van de bitcoin is flink geduikeld na een opmerkelijke opmars eerder, waarbij de digitale munt record op record stapelde. De bitcoin ging zondag en maandag met wel 18 procent omlaag tot 33.500 dollar (27.482 euro), wat de grootste daling in twee dagen is sinds mei vorig jaar.

31 reacties

 • Sonia Van Cauwenbergh

  16 uur geleden
  Crypto heeft geen enkele intrinsieke waarde zoals een aandeel. Het is gewoon wat de gek er voor geeft. Maar ik kan wel zeggen dat het deze gek al een aardige duit heeft opgebracht.
 • guido van der heyden

  2 dagen geleden
  nog beetje dalen en ik koop terug aan heb dit jaar mijn jaar inkomen meer dan verdubbeld
 • Pieter Declercq

  3 dagen geleden
  ik geloof in cryptomunten, zeker weten is de toekomst. maar volgens mijn zullen het cryptomunten zijn die uitgegeven zullen worden door centrale banken, en waar controle van overheden mogelijk op is. jammer genoeg van die controle, maar eerlijk gezegd zonder controle is ook geen goed idee
 • Jos Nijs

  5 dagen geleden
  Wat wel een feit is dat het totaal aantal bitcoins een limiet heeft, een beetje zoals de totale hoeveelheid goud ook gelimiteerd is. Als er dan veel interesse is, ja dan gaat de "prijs" omhoog. Maar in tegenstelling tot goud of aandelen heeft btc geen intrinsieke waarde: de prijs is volledig speculatief. Maar dat wil niet zeggen dat ge er geen geld mee kan verdienen.
 • Johan Apatride

  5 dagen geleden
  Nog een bewijs dat de Bitcoin een zuiver speculatief iets is waarvan de waarde door een kleine groep investeerders wordt bepaald om zo zoveel mogelijk winst eruit te halen. Een soort legaal pyramidespel
 1. Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”
  PREMIUM

  Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”

  Wat is dat toch met die bitcoin? Het jaar was nog maar een week oud toen de virtuele munt even door de grens van 40.000 dollar brak. Jonge beleggers van het eerste uur zagen hun vertrouwen gesterkt en noemen het “goud op steroïden”. “Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst.” Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: “Zij speculeren op het einde van de wereld.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

Geld