Bitcoin fors gedaald na hack in Zuid-Korea

REUTERS
De koers van de digitale munt bitcoin is scherp gedaald na een hack bij een handelsplatform voor cryptomunten in Zuid-Korea, genaamd Coinrail. Ook andere digitale valuta's zoals ethereum en ripple leverden flink aan waarde in.

De koers van de bitcoin zakte met wel 12 procent tot circa 6.800 dollar, de sterkste duikeling sinds medio maart. Dit jaar is de waarde van de bitcoin al met meer dan 50 procent gezakt. Het is niet duidelijk hoeveel is buitgemaakt bij de hack bij Coinrail door cybercriminelen.

Het handelsplatform werkt samen met de autoriteiten en andere platformen om de daders te achterhalen. Via Coinrail worden meer dan vijftig soorten digitale munten verhandeld.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Door de recente koersschommelingen, cyberaanvallen en daaropvolgende paniekreacties op de beurs is de koers op zijn laagste niveau sinds lange tijd en ondertussen een globale waardevermindering van ongeveer 30 miljard dollar.

 • james vroman

  de niet digitale munten worden ieder uur overvallen door de officiële overheid ..

 • Steven Vanden Broeck

  Michael Dimers, blijft frusterend hè, de boot gemist te hebben... :-) En uw 'reken'sommetje over hoeveel bitcoins er verloren gegaan zijn, is simpelweg grappig. Er zijn exact 0 bitcoins verloren gegaan.

 • Bart Boenen

  chris merman, maar natuurlijk niet. En het was slechts een mini platform met low cap coins. De reden van de daling is gewoon een gezonde correctie in een van nature volatiele groeimarkt en institutioneel geld dat zich klaarmaakt om in te stappen. Dat sommigen er nog steeds niets van begrepen hebben, toont een reactie hier weer aan...

 • Ben Strubbe

  Is dat ironie, sarcasme of cynisme, chris moerman ?