Veel mensen zien de digitale munt als investering terwijl economen waarschuwen voor een bubbel.
Volledig scherm
Veel mensen zien de digitale munt als investering terwijl economen waarschuwen voor een bubbel. © ANP

Bitcoin duikt onder 12.000 dollar: beleggers onzeker na berichten over strengere aanpak

BitcoinDe val van de virtuele munt bitcoin is nog niet voorbij. Beleggers zijn erg onzeker na berichten over een strengere aanpak van virtuele munten, bijvoorbeeld in Zuid-Korea. De koers van bitcoin daalde vandaag zelfs even onder 12.000 dollar, waar die maandag nog rond 14.000 dollar stond en midden december zelfs de 20.000 dollar naderde.

20 reacties

 • Raf Vertongen

  5 jaar geleden
  Bitcoin is bijna gepassereerd, maar er staan meerdere en betere cryptomunten te wachten in de plaats
 • Marc Van der Vloedt

  5 jaar geleden
  @ Bart Verbeeck De "staten" lijden verlies en lopen schade op ! maar vooral het sociaal beschermingssysteem want wie draagt nog bij... tenzij dat dit allemaal geregistreerd werd (anoniem ?) en alle transfers ook bij FOD financiën worden door gegeven. Of is het enkel om koerswinsten te doen (speculatie en inkomsten bronnen die niet worden aangegeven) ? Schoon systeem blockchain... , als het maar geen veredeld piramidespel is (van ICO's, hypes en muntdominaties zonder controle orgaan)
 • Mark Van Damme

  5 jaar geleden
  Pieter je hebt gelijk - maar de volatiliteit van BC is wel heel groot. Ik lees dat er 17 miljoen BC op de markt zijn. en als je ziet dat na een verkoop van wat een paar 1000 BC per uur er zoveel schade wordt gedaan. Wacht tot een echte grote jongen gaat verkopen.. de bodem slaagt er zo uit.
 • Jozef Troonbeeckx

  5 jaar geleden
  Deze daling komt er elk jaar exact rond deze tijd opnieuw om daarna weer de hoogte in te schieten.
 • Pieter Vandewoestyne

  5 jaar geleden
  François Defosse, diegene die veel geld gaan verliezen zijn degene die weigeren in een safe haven zoals bitcoin te investeren en nog jaren wanhopig aan hun EURO's blijven vastklampen, tot er een recessie of depressie komt, vele malen groter dan die van 2008 en je rekening op de bank bevroren wordt.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.