Bitcoin zakte met 19 procent in waarde, alvorens de koers begon te herstellen.
Volledig scherm
Bitcoin zakte met 19 procent in waarde, alvorens de koers begon te herstellen. © ANP XTRA

Bitcoin crasht: in korte tijdspanne bijna 20 procent minder waard

CryptomuntenBitcoin, de grootste digitale munt, is vanmiddag met bijna 20 procent in waarde gedaald. Het ging om een zogenaamde ‘flashcrash’, een snelle en diepe koersval. De koers crashte van meer dan 50.000 dollar (42.200 euro) tot iets meer dan 43.000 dollar (36.300 euro). Omstreeks 18.20 uur was de koers alweer hersteld tot meer dan 47.000 dollar (bijna 40.000 euro).

20 reacties

 • Feline Noé

  1 maand geleden
  Tijd om te kopen dus, van die trucjes die rijken gebruiken om op piekmomenten te verkopen en dan goedkoper meer te kopen. Mensen die op kleine schaal op de rit zitten, moeten wachten op die dal momenten en uw verzameling verkopen wanneer het op een record hoogte zit. Dan weer kopen wanneer het crasht. Het is een achtbaan.
 • Luc Snykers

  1 maand geleden
  De neerwaartse klap moet nog komen maar gulzigheid zal de investeerders terug met de voeten op de grond zetten .Eigenlijk is de waarde van de Bitcoin O euro maar sommigen blijven dromen .
 • Charity Swinnen

  1 maand geleden
  Bitcoin is gewoon pyramidezwendel, wie verdient eraan? Als je geld kan aanmaken als 12jarige met een pc weet je ook wat het waard is.
 • Ruben Vanbuel

  1 maand geleden
  Haha ik heb met gokken al veel verloren, hier en daar wat gewonnen, maar diep in het rood. Met bitcoin daarentegen heb ik al duizenden euro’s verdient. Dus wie het vergelijkt met gokken, snapt het spelletje niet. Leve Bitcoin en de Blockchain !!
 • Joeri Biermans

  1 maand geleden
  Crypto is een manier voor China, Rusland enz om geld te ontfutselen van Westerse jongeren die zich Warren Buffet wanen. Tot voor kort werden de meeste bitcoins in China gemined. Op zich is crypto een lege doos en is er collectief zelfs verlies vanwege de benodigde energie. Het is een herverdeling van het geïnvesteerde kapitaal verminderd met energie- en apparatuurskosten in het voordeel van diegenen die juist gokken.

Geld