Een huis huren wordt almaar duurder. In Antwerpen betaal je gemiddeld 954 euro voor een appartement.
Volledig scherm
Een huis huren wordt almaar duurder. In Antwerpen betaal je gemiddeld 954 euro voor een appartement. © Peter Hilz

“Binnenkort is Antwerpen niet meer de enige stad waar je meer dan 900 euro per maand betaalt voor een appartement”: huurprijzen blijven stijgen

Niet alleen de verkoopsprijzen voor vastgoed gaan schijnbaar onophoudelijk omhoog. Ook wie huurt, moet steeds meer betalen. Vorig jaar bedroeg de huurprijs voor een appartement gemiddeld 759 euro (+3,1 procent). Voor een villa moest je maandelijks bijna 2.000 euro ophoesten (+10 procent). “Vooral voor grotere gezinnen wordt de zoektocht naar een geschikte woning steeds moeilijker”, klinkt het.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Pakje boter werd op twee jaar tijd meer dan 40% duurder: wat kan je doen als consument? “Als de ene olie in prijs stijgt, stijgen de alternatieven ook”
  PREMIUM

  Pakje boter werd op twee jaar tijd meer dan 40% duurder: wat kan je doen als consument? “Als de ene olie in prijs stijgt, stijgen de alternatie­ven ook”

  De inflatie in ons land is opnieuw gestegen. Grote boosdoener is de voedingssector. Daarin springen vooral de prijzen van vetstoffen in het oog: die zijn in twee jaar tijd liefst 41,5 procent duurder geworden. Hoe komt dat? Zijn er goedkopere alternatieven voor in de keuken? En wat mogen we verwachten van de nabije toekomst? Retailexpert Pierre-Alexandre Billiet ( Gondola) geeft duiding en advies: “Supermarkten hebben geen buffer meer, alles wordt meteen doorgerekend aan de consument.”