Bill Gates komt met een waarschuwing voor iedereen die in bitcoin investeert.
Volledig scherm
Bill Gates komt met een waarschuwing voor iedereen die in bitcoin investeert. © Reuters

Bill Gates waarschuwt beleggers in bitcoin: “Wie minder geld heeft dan Elon Musk, moet opletten”

Microsoft-stichter Bill Gates waarschuwt beleggers in bitcoin. “Als je minder geld hebt dan Elon Musk, moet je waarschijnlijk opletten”, zegt de miljardair en ex-baas van Microsoft. Aangezien Musk, CEO van Tesla, zowat de rijkste persoon op aarde is, richt hij zich tot iedereen die bitcoin bezit.

10 reacties

 • Eugene Gysels

  1 maand geleden
  Ik doe juist het tegendeel van wat deze geldhaaien zeggen. Een briefje van 100 dollar uit 1913 heeft nu géén enkele waarde meer. De derivaten-handel op de beurzen bedragen een totale schuld van 10 x het totale van wat heel de wereld produceert op één jaar. We zitten verzopen in de schulden en elke dag maken ook de private banken en de klanten geld uit het niets bij. Iedere persoonlijke lening creëert nl. geld uit het niets trouwens. Ons systeem is één groot ponzy-sceme geworden.
 • Dirk Sonck

  1 maand geleden
  Ik vrees dat Bill Gates gelijk heeft. Bitcoins hebben geen enkele nominale waarde. Het is ook niet transparant en te controleren waar de "mining" precies gebeurt. Volgens vele analysten is dit één gigantische zeepbel. Ik zou er niet al mijn spaarcenten in steken.
 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Is dat niet zoals de beurzen ook werken? Zie het probleem niet.
 • Jeffrey Deekers

  1 maand geleden
  Doe jezelf een groot plezier en blijf zo ver mogelijk weg van heel dat bitcoin gedoente. Zeker nu er zoveel over geschreven word wemelt het er van de hackers en duistere zaakjes. Ik krijg zelf dagelijks scam mails en telefoontjes ivm bitcoin reclame, kan er geen woord meer over horen. En de mensen die hier het hardst roepen om toch bitcoin te kopen doen dat maar om 1 reden: ze hebben zelf gekocht en willen dat de prijs voor HUN investering omhoog gaat om met winst te verkopen.
 • Bart Deklerck

  1 maand geleden
  Slimme kerel, als hij spreekt moet je luisteren.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren

Geld