Wat kan je doen wanneer je vlucht geannuleerd wordt?
Volledig scherm
Wat kan je doen wanneer je vlucht geannuleerd wordt? © Getty Images

Bijstands-en annuleringsverzekeringen komen niet tussen: op welke vergoedingen heb je wél recht als je vlucht geschrapt wordt?

Spaargids.beDoor stakingen moeten vliegtuigmaatschappijen dezer dagen om de haverklap vluchten annuleren. Gisteren schrapte Brussels Airlines nog 527 vluchten, tienduizenden passagiers zijn daardoor getroffen. Wat krijg je dan terugbetaald van de vliegtuigmaatschappij? En kan je rekenen op een annuleringsverzekering? Spaargids.be zoekt het uit. 

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Amerikaanse inflatie lager dan verwacht

  Amerikaan­se inflatie lager dan verwacht

  De inflatie in de Verenigde Staten is in juli minder hoog uitgevallen dan een maand eerder. Dat komt door de daling van de brandstofprijzen. Volgens de Amerikaanse overheid bedroeg de inflatie vorige maand 8,5 procent op jaarbasis, ten opzichte van 9,1 procent in juni – het hoogste niveau in ruim veertig jaar. Het cijfer is van groot belang voor de Amerikaanse centrale bank, die de rente aan het verhogen is om de hoge inflatie tegen te gaan.

Geld