Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Bijna 515 miljoen euro slapende tegoeden

Op het einde van 2019 stond ruim 514 miljoen euro aan slapende tegoeden op de rekening van de Deposito- en Consignatiekas, werd vernomen bij de FOD Financiën. Een kleine 9 miljoen euro aan slapende tegoeden werd in 2019 terugbetaald aan de rechthebbenden.

4 reacties

 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Zo lang de eigenaar van een rekening of een te goed in leven is. Zou dit toch nooit aan slapende rekening genoemd kunnen worden. Maar het is al langer bekend dat de Belgen nog wel geld hebben .Maar België eigenlijk failliet is en dan zijn alle manieren goed om toch aan het geld van de Belgen te zitten. Een land in faling kan niets meer uitdelen in het buitenland terwijl hier handen vol geld uitgedeeld worden om op een mooi Europese blad te staan.
 • Peter Bosmans

  1 jaar geleden
  Snap niet waarom de fiscus je dat niet automatisch kan vermelden via je belastingaangifte. Dat is 1 regeltje toevoegen, zoiets als "Je hebt slapende tegoeden, check je MyMinFin ". Van elke Belg wordt altijd verwacht dat je al je belastingen keurig betaalt, maar als het van de overheid moet komen, dan moeten zij blijkbaar niets maar mogen alles.
 • Johan Vervaeck

  1 jaar geleden
  Kreeg onlangs van mijn bank de melding dat er gevaar was dat mijn spaargeld zou worden aangeslagen door de Staat, omdat ik de laatste jaren mijn spaarrekening niet had aangeraakt. Is me dat een legale "plunderbende" of wat?
 • marc van cauter

  1 jaar geleden
  Diefstal op grote schaal zoals steeds door De overheid

Geld