Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Bijna 5.000 nieuwe cryptomunten gelanceerd in jaar tijd

In de afgelopen twaalf maanden zijn er bijna 5.000 nieuwe cryptomunten op de markt gebracht. Dat zegt het Ierse handelsplatform voor digitale munten Cryptoparrot op basis van onderzoek. In totaal zijn er volgens de onderzoekers nu meer dan 12.000 verschillende digitale munten.

8 reacties

 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Gewoon verbieden. Dit wordt een paradijs yoor foefelaars. ik heb gelezen dat het bij de Chinezen verboden wordt. Groot gelijk.
 • Andy Staelens

  1 jaar geleden
  Sommigen geloven misschien in Apostel s, maar ik niet zulle. Het grootste bewijs dat het een bubbel is van hier tot Mars is de hoeveelheid verschillende versies. Net zoals met Linux gaat dit aflopen.
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  12000 verschillende cryptomunten, belachelijker kan niet! natuurlijk dat niemand daar interesse in heeft! vroeger hadden we in europa al miserie genoeg om telkens te moeten wisselen tussen de verschillende valuta van elk land, door de euro zijn we daar van verlost! ik heb echt geen zin om in zo'n nieuwe situatie te belanden
 • Dries Dumoulin

  1 jaar geleden
  Als iedereen zijn eigen geldpers heeft en eigen cryptomunt kan aanmaken dan wordt die niets meer waard ? ze zullen zelf de bubbel créeren !?
 • Naessens Kristof

  1 jaar geleden
  Een beperkte hoeveelheid van NIETS. Up in the cloud zonder onderliggende waarde behalve zogenaamde zeldzaamheid(er zijn al 12 000 verschillende en er komen er nog altijd bij), de eerste cryptomunten zijn qua techonologie al hopeloos verouderd. Je kan er véél geld mee verdienen, zeker als oprichter, maar uiteindelijk is het een bubbel net zoals de huidige aandelenmarkten, vooral in de USA.
 1. Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze crypto-experts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”
  PREMIUM

  Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze cryp­to-ex­perts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”

  Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap? En hoe bescherm je je tegen hackers?