Deze grillen vertoonden de energieprijzen de voorbije twee jaar
Volledig scherm
Deze grillen vertoonden de energieprijzen de voorbije twee jaar © Getty Images

Bijna 2.000 euro verschil tussen de goedkoopste en duurste aardgasfactuur van de laatste twee jaar: zo evolueerden de prijzen

MijnenergieHet kan verkeren: in de lente van 2020 wezen alle media op de historisch lage energieprijzen als gevolg van de eerste coronalockdown. Nog geen twee jaar later verhit de ongezien hoge stroom- en aardgasfactuur de gemoederen. Mijnenergie.be brengt de wel erg volatiele bewegingen op de energiemarkt in kaart.

 1. Centrale banken komen met extra leenmogelijkheden voor banken

  Centrale banken komen met extra leenmoge­lijk­he­den voor banken

  De Europese Centrale Bank (ECB), de Federal Reserve en vier andere centrale banken zorgen de komende tijd voor extra leenmogelijkheden voor banken. Daarmee willen ze zorgen dat die banken over voldoende geld beschikken als klanten in economisch onzekere tijden meer geld willen opnemen. De stap, die enkele uren na de overname van het geplaagde Credit Suisse door UBS werd aangekondigd, moet zorgen bij klanten en investeerders wegnemen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.