Onze journaliste Sophie Allegaert testte verschillende producten van de loterij en vroeg wiskundeprof Rudi Penne om je winstkansen te berekenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journaliste Sophie Allegaert testte verschillende producten van de loterij en vroeg wiskundeprof Rudi Penne om je winstkansen te berekenen. © Belga/ James Arthur

Bij welke loterij heb je echt de meeste kans op winst? Wiskundeprof neemt gokproducten onder de loep

De EuroMillions-recordpot van 230 miljoen euro is gevallen en gaat naar een Brit. Daarnaast zijn er nog winnaars, waaronder een landgenoot. Een droom voor velen, maar hoe groot zijn je kansen om Lotto, EuroMillions, Subito of Win for Life te winnen? Professor en wiskundige Rudi Penne rekende het na en vertelt hoeveel je kan winnen – en vooral verliezen – bij zulke kansspelen. “De kans dat je omkomt bij een aardbeving is zes keer groter dan dat je EuroMillions wint.”

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. 10 vragen die je jouw bankier best stelt over je beleggingsfonds: “Je kan zélf ook fondsen vergelijken met die van de concurrentie”
  PREMIUM

  10 vragen die je jouw bankier best stelt over je beleggings­fonds: “Je kan zélf ook fondsen vergelij­ken met die van de concurren­tie”

  Door de lage rente en de hoge inflatie smelt de waarde van je spaarboekje als sneeuw voor de zon. Je bankier weet dat ook en zal je daarom aanraden om te beleggen, het liefst in een fonds. Allemaal goed en wel, maar hoe weet je of de bank je goede beleggingsfondsen verkoopt? Deze tien vragen kan je volgens onze geldexpert Pascal Paepen best stellen aan je bankier, vóór je beslist om in zo’n fonds te stappen.

Geld