Welke bank biedt de goedkoopste woonleningen aan?
Volledig scherm
Welke bank biedt de goedkoopste woonleningen aan? © Getty Images

Bij deze banken kan je lenen aan een rente van 0,90 procent

Spaargids.beOndanks een recente correctie blijven de rentevoeten voor woonleningen op een bijzonder laag peil. Bovendien kan je bij je bank nog onderhandelen voor een interestvoet die significant onder dat marktgemiddelde duikt. Spaargids.be ging na hoe ver banken daarin gaan en welke spelers vandaag de laagste intrestvoeten toekennen.

 1. Pakje boter werd op twee jaar tijd meer dan 40% duurder: wat kan je doen als consument? “Als de ene olie in prijs stijgt, stijgen de alternatieven ook”
  PREMIUM

  Pakje boter werd op twee jaar tijd meer dan 40% duurder: wat kan je doen als consument? “Als de ene olie in prijs stijgt, stijgen de alternatie­ven ook”

  De inflatie in ons land is opnieuw gestegen. Grote boosdoener is de voedingssector. Daarin springen vooral de prijzen van vetstoffen in het oog: die zijn in twee jaar tijd liefst 41,5 procent duurder geworden. Hoe komt dat? Zijn er goedkopere alternatieven voor in de keuken? En wat mogen we verwachten van de nabije toekomst? Retailexpert Pierre-Alexandre Billiet ( Gondola) geeft duiding en advies: “Supermarkten hebben geen buffer meer, alles wordt meteen doorgerekend aan de consument.”
 2. Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?
  PREMIUM
  8

  Neef Eric Wittouck bezit 11 miljard, maar hoeveel bedraagt het fortuin van echtpaar Ullens de Schooten?

  “Ik ben minder rijk dan velen denken”, sprak Guy Ullens de Schooten (88) ooit. Maar neem dat gerust met een flinke korrel zout, of beter suiker. De man die gisteren zijn tweede vrouw Myriam (70) zag doodgeschoten worden door zijn eigen zoon, vergaarde een fortuin met de verkoop van de Tiense suikerraffinaderij. Tot op vandaag prijkt hij nog altijd op plaats 261 in de lijst met rijkste inwoners van Zwitserland - na de VS het land met de meeste miljardairs ter wereld. Hoe groot is zijn vermogen precies? En in welke pleziertjes stopte hij de voorbije jaren samen met zijn ‘Mimi’ dan vele tientallen miljoenen? Een blik op de financiën van de familie Ullens de Schooten.
 3. Wie knap is, verdient tot 20% meer: “Werkgevers zien hen als zelfzeker, slim en communicatief”
  PREMIUM

  Wie knap is, verdient tot 20% meer: “Werkgevers zien hen als zelfzeker, slim en communica­tief”

  Sollicitanten met een tattoo zijn niet in trek bij werkgevers, bleek gisteren uit een experiment van Dina Tersago met haar ploeg van Ze Zeggen Dat op VTM. Onze werkexpert Stijn Baert, die het experiment mee opvolgde, was niet helemáál verrast. Internationaal onderzoek toont immers aan dat je voorkomen een behoorlijke invloed heeft op je kansen op de arbeidsmarkt. Hij geeft tips uit de wetenschap voor sollicitanten wiens looks niet hun grootste troef zijn.