Bieke en Pietro met hun kinderen Matteo en Raffaello.
Volledig scherm
PREMIUM
Bieke en Pietro met hun kinderen Matteo en Raffaello. © Steven Richardson

Bieke (28) en Pietro (33) hebben samen een inkomen van 2.350 euro: “Meer dan de helft van ons budget zijn we kwijt aan wonen en vaste kosten”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week zijn Bieke en Pietro aan de beurt: zij werkt als leerkracht Frans en hij werkt in de supermarkt. “In afwachting van dat we misschien ooit naar Italië verhuizen, huren we een appartement in Lier voor 950 euro per maand.” Ontdek hier hoe ze hun inkomsten en uitgaven regelen.

 1. Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag komt Lieve Wuyts aan de beurt: na het plotse overlijden van haar vader besloot ze hun gezamenlijk levenswerk, - wijngaard Liemau -, verder te zetten met haar gezin. Elk jaar leveren de wijnranken die ze als klein meisje mee hielp aanplanten én volop floreren op de zuiderflanken van de Houwaartse berg een mooie oogst aan streekwijnen op. “We houden er geen cent aan over maar de wijngaard maakt ons echt gelukkig”, zegt Lieve.
 2. Kusttrambestuurster Carine (55) verdient per maand minstens 1.800 euro: "Pas een nieuw paar schoenen als de oude versleten zijn”
  PREMIUM

  Kusttrambe­stuur­ster Carine (55) verdient per maand minstens 1.800 euro: "Pas een nieuw paar schoenen als de oude versleten zijn”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Carine Walrave (55) aan de beurt. Zij is al bijna tien jaar bus- en tramchauffeur bij De Lijn. Haar favoriete shift? De Zeelijner langs de Belgische kust die Knokke en De Panne met elkaar verbindt. Met een lengte van circa 67 kilometer is het de langste tramlijn ter wereld, maar voor het West-Vlaamse werkpaard is de stuurcabine van de kusttram de chillste plek ter wereld. “Als chauffeur is de kusttram besturen een droomjob.”

Geld