Volledig scherm
© REUTERS

Beurzen gaan flink lager: speculatie-oorlog op Wall Street zorgt ook voor onrust in Europa

GeldDe Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw omlaag, na de zware koersverliezen een dag eerder. Een van de oorzaken is de speculatie-oorlog van de jongste dagen op Wall Street, die voor onrust zorgt bij de klassieke beleggers.

19 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Dat de hedgefondsen nu eens een ferme koek van eigen deeg krijgen doet mij enorm plezier. Al die speculatieve producten zouden wettelijk moeten verboden worden. De beurs moet dienen om aandelen te kopen en te verkopen en daarmee uit. Dan kunnen de gewone mensen ook beleggen in aandelen zonder dat ze langs alle kanten belaagd worden door speculanten.
 • Paul Keulemans

  1 maand geleden
  Prima actie, die hedgefondsen storen zich niet aan de regels en willen enkel extreme marges . Dat die nu klappen krijgen en de graaiers in hun midden is een mooi effect. Kan niet hard genoeg gaan om die lui weer terug binnen de marges te halen die wèl te verantwoorden zijn en het bewust bedrijven naar de afgrond jagen moet verboden worden, want de arbeiders betalen de rekening !
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Er gaan er binnenkort weer een groot aantal serieus hun broek scheuren als die aandelen in duikvlucht naar beneden gaan (met waarschijnlijk een faillissement van het bedrijf in kwestie tot gevolg) en in paniek verkocht worden en onder hun oorspronkelijke koers terugzakken. Er zijn weer een paar arco's in de maak en het zal weer de schuld zijn van de regering zeker?
 • Robin Demey

  1 maand geleden
  En om het erger te maken besloten bepaalde brokers om van die aandelen enkel verkopen nog toe te laten, kopen niet en stoploss kon niet verwijderd worden. Mega marktmanipulatie!
 • Olivier Delbeke

  1 maand geleden
  De Lotto is ook gokken en zou dan ook aan banden moeten gelegd worden.
 1. De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexperten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen
  PREMIUM

  De beurs, vastgoed of een extra opleiding? Onze geldexper­ten delen hun adviezen om dit jaar meer uit je spaargeld te halen

  Tijdens de eerste negen maanden van 2020 konden Belgische gezinnen gemiddeld een vijfde van hun inkomen sparen, zo becijferde de Nationale Bank. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n klein of groter spaarpotje wat voller wordt? Waar zet je best je geld op in en waar kan je ook al met een klein budget slim op inspelen? Onze geldexperten Pascal Paepen, Michel Maus, Stijn Baert, Geert Noels en Paul d’Hoore geven elk hun gouden tip waar jij je voordeel mee doet. “Investeer vooral in de toekomst.”
 2. Beleggen in fondsen als alternatief voor je spaarboekje: onze geldexpert legt uit hoe je er al mee start vanaf 25 euro
  PREMIUM

  Beleggen in fondsen als alterna­tief voor je spaarboek­je: onze geldexpert legt uit hoe je er al mee start vanaf 25 euro

  “Wie op zijn spaarboekje geld heeft staan dat hij de komende 5 à 10 jaar niet nodig heeft, kan dat geld beter beleggen.” Dat zegt onze geldexperte Véronique Goossens. Een makkelijke manier om dat te doen is een fonds of verschillende fondsen aankopen, bijvoorbeeld bij je huisbankier. Wat zijn de risico’s? En welke fondsen zijn het meest interessant? De econome helpt je op weg om het meest uit je geld te halen.
 1. Kijk en luister hoe vulkanisch puin Etna op auto tikt
  Play

  Kijk en luister hoe vulkanisch puin Etna op auto tikt

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"

Geld