Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Beurstaks haalt recordbedrag op

Beleggers hebben ruim 3,8 miljard euro roerende voorheffing, beurstaks en effectentaks betaald in 2020. Vooral de opbrengst van de beurstaks steeg fors met liefst 40 procent. Dat melden De Tijd en De Standaard vandaag. 

 1. Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers
  PREMIUM

  Welk budget is een goed begin om te starten op de beurs? Wat als je liever niet te veel risico neemt? Onze geldexpert deelt zijn advies met beginnende beleggers

  Heb je altijd al het sluimerende idee gehad om ook eens te beginnen met beleggen in aandelen? Aarzel je om die eerste stap te zetten? Het is nochtans makkelijk, aldus onze financieel expert Paul D’Hoore. Én het brengt geld op. Maar moet je dan iedere dag de beurspagina’s lezen? En wat als je je geld terugwil? “Je kan met kleine bedragen beginnen, maar je moet wel een beetje uitkijken met de kosten voor een aankoop van aandelen.”
 2. Gratis aandelen kopen en verkopen met nieuwe app BUX: “Hier komen ongelukken van”
  PREMIUM

  Gratis aandelen kopen en verkopen met nieuwe app BUX: “Hier komen ongelukken van”

  Als er nog feestjes zijn in coronatijden, dan wel op de beurzen. De economie ligt op haar gat, maar flink wat aandelenkoersen trekken zich daar geen bal van aan. En dus neemt BUX - een nieuwe beleggingsapp waarmee je gratis aandelen koopt en verkoopt - een flitsende start in ons land. In amper drie weken zijn er al meer dan 10.000 - vooral jonge - Belgen aan het beleggen. Maar gratis naar Wall Street, deugt dat wel?
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging

Geld