Jeremy Grantham waarschuwt voor een "historische zeepbel", maar vreest dat beleggers niet naar hem zullen luisteren.
Volledig scherm
Jeremy Grantham waarschuwt voor een "historische zeepbel", maar vreest dat beleggers niet naar hem zullen luisteren. © Photo News/RV

Beursgoeroe Jeremy Grantham waarschuwt dat “historische zeepbel” binnenkort zal barsten

“Particuliere beleggers hebben een historische zeepbel gecreëerd die waarschijnlijk vóór mei zal barsten.” Dat zegt beleggersgoeroe Jeremy Grantham. Hij is bekend als mede-oprichter van vermogensbeheerder GMO, maar ook omdat hij zowel de dotcombubbel in 2000 als de kredietcrisis in 2008 zag aankomen.

38 reacties

 • A. Belmans

  1 maand geleden
  Een artikel over een beursgoeroe en meteen zijn er reacties van tientallen andere beursgoeroes. Nochtans hebben we allemaal als belegger een persoonlijke adviseur bij onze bank bijgestaan door experten. Ik beleg 55 jaar op de beurs en heb nog NOOIT een telefoontje gekregen dat ik snel moest verkopen want dat het ging onploffen. Ik heb welgeteld 1 advies gekregen van een LOKETBEDIENDE om iets te kopen en dat was een schot in de roos. Experten en goeroes, shit!
 • Kevin Lismont

  2 maanden geleden
  De man beschrijft in feite niets anders dan "conjuctuur". Om het spreekwoordelijk te zeggen: na regen volgt er zonneschijn, en omgekeerd. En soms komt er ook wel eens storm bij kijken...
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Fabrice Hubaut, waarom zouden aandelen die omhoog gaan, weer omlaag moeten komen? Zijn die dan onderhevig aan de zwaartekracht?
 • Vital Verstraten

  2 maanden geleden
  @Marcel Van Overloop : dat is die ook ,1 miljard waard. Ray dalio zegt hetzelfde en die is 18 miljard waard. Men moet BLIND zijn om de bubbel niet te zien, kijk naar de schulden, gemanipuleerde rente, PE ratio, Schiller index. Deze bubbel is een opportuniteit om veel geld te VERDIENEN als men het goed aanpakt. Zie ook micheal burry van de big short, die zegt hetzelfde, Weimar hyperinflatie komt eraan
 • Marcel Van Overloop

  2 maanden geleden
  Die beursgoeroes moeten toch al steenrijk zijn met hun expertenkennis ? Ik vraag mij af wat die hier dan nog zitten te doen ! Ofwel liegen ze , ofwel zijn ze niet erg snugger.
 1. Aandelen gekocht? Onze geldexpert legt uit hoe je het best de beurs volgt: "Lees vooral rapporten van analisten die ‘contrair’ zijn"
  PREMIUM

  Aandelen gekocht? Onze geldexpert legt uit hoe je het best de beurs volgt: "Lees vooral rapporten van analisten die ‘contrair’ zijn"

  Beginnen met beleggen, allemaal goed en wel, maar hoe pak je het aan? Wie zijn eerste stappen wil zetten op de beurs ziet vaak door de bomen het financiële bos niet meer. Onze beursexpert Pascal Paepen gidst je in onze reeks ‘Starten met beleggen’ door de jungle. Vandaag: hoe informeer je je het best over aandelen die je wil kopen of gekocht hebt? Warren Buffett, zowat de bekendste en de rijkste belegger ter wereld, zegt dat een goed belegger vooral heel veel leest. Maar wat dien je dan te lezen? Een boek? Een beleggingsmagazine? Of toch nog wat anders? Onze geldexpert Pascal Paepen helpt je op weg.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

Geld