Aanvullende verzekeringen: een dure kost of een must have voor je autoverzekering?
Volledig scherm
Aanvullende verzekeringen: een dure kost of een must have voor je autoverzekering? © Getty Images

Besparen op je autoverzekering: heeft het zin om aanvullende verzekeringen op te zeggen?

Independer.beNu alle prijzen fors de hoogte in gaan, zoeken velen naar manieren op vaste kosten te besparen. Je verzekeringen eens onder de loep nemen, is bijvoorbeeld een goed idee. Hoeveel bespaar je door je autoverzekering met rechtsbijstand of je bestuurders- of bijstandsverzekering te schrappen? En is het verstandig om dat te doen of behoud je ze beter? Independer.be adviseert.

 1. Vergelijkers gas en elektriciteit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs
  8

  Vergelij­kers gas en elektrici­teit razend populair, maar het is opletten voor geschatte jaarprijs

  Door de geëxplodeerde gas- en elektriciteitsprijzen is het enorm populair om te zoeken naar de ideale leverancier. Bij prijsvergelijker MijnEnergie waren er tijdens de eerste negen maanden van 2022 dubbel zoveel simulaties als tijdens dezelfde periode in 2021. Bij energieregulator VREG werd de V-test tijdens de eerste helft van dit jaar al bijna even vaak gebruikt als tijdens heel 2022. Maar er schuilt een addertje onder het gras: de geschatte jaarprijs.
 2. Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden

  Dit zijn de 20 producten die in september het duurst zijn geworden, én de 20 die het felst goedkoper werden

  De inflatie is nog maar eens geklommen van 9,94 procent vorige maand tot maar liefst 11,27 procent in september. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1975. Vooral de prijs van elektriciteit en aardgas is opnieuw sterk toegenomen, maar ook voor kleding en wijn betaal je nu meer. Reizen met het vliegtuig en ontbijtgranen zijn dan weer fors goedkoper geworden in vergelijking met augustus. Een overzicht van de top 20 van wat duurder en van wat goedkoper werd in september.
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.