Ook met de hogere prijzen kan je heel wat besparen op je boodschappen. Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck legt uit hoe je dat best kunt doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook met de hogere prijzen kan je heel wat besparen op je boodschappen. Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck legt uit hoe je dat best kunt doen. © Ellen Goegebuer

Besparen in de supermarkt? Budgetexperte geeft tips en waarschuwt: "Laat je niet verleiden door 'gratis'"

Onze winkelkar is door de inflatie een pak duurder geworden en dat zal hoogst waarschijnlijk nog wel even zo blijven. “Maar je kan zelf ook wel wat doen om de kosten wat te drukken”, zegt budgetexperte Sara Van Wesenbeeck. “Besparen doe je nu vooral door gebruik te maken van promoties en kortingen, maar laat je daarbij niet misleiden.” Meer in je winkelkar voor minder geld? Dat doe je zo.

  1. Lijkt de inflatie op die van de jaren 70? En wat brengt de toekomst? “Nu de lonen worden aangepast, zullen de prijzen nog stijgen”
    PREMIUM

    Lijkt de inflatie op die van de jaren 70? En wat brengt de toekomst? “Nu de lonen worden aangepast, zullen de prijzen nog stijgen”

    De lonen stijgen in België veel sneller dan voorzien en ook sneller dan in de rest van Europa. Gaan we terug naar de jaren 70, waarin de hoge olieprijs de lonen hoger joeg? Zo begonnen ook de prijzen te stijgen, waardoor die inflatie almaar sterker werd en onstuitbaar werd. Onze geldexpert, hoofdeconoom Véronique Goossens van Belfius: “Als de lonen ontsporen, zijn er erg zure maatregelen nodig om de situatie weer recht te trekken.”

Geld