thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Berg ‘slapend geld’ is nog gegroeid: zo kan je controleren of je het bezit en zo kan je de centen recupereren

Er ligt 593 miljoen euro aan slapend geld in de Deposito- en Consignatiekas van de FOD Financiën. Dat is 18 miljoen meer dan een jaar geleden. Het is nu ook mogelijk om volledig digitaal te controleren of u slapend geld bezit én om de centen te recupereren.

16 reacties

 • Dirk Bytebier

  1 maand geleden
  Ze weten heel goed van wie dat geld is maar vertikken het om deze mensen of nabestaanden te verwittigen MAAR als jij een cent moet betalen aan de FOD hou je maar klaar vonden doen ze die bende oplichters
 • Kristine Delacourt

  1 maand geleden
  Om te betalen weten ze je te vinden maar om terug te geven is wat anders.
 • Benoit Bonk

  1 maand geleden
  Hebben die ambtenaren niets beter te doen dan legale rekeningen slapend te maken!?
 • Jacques Eerten

  1 maand geleden
  een rekening moet 5 jaar onaangeroerd zijn voordat ze slapend is. Vanaf dat moment moet de overheid 30 jaar wachten voordat ze het geld kan incasseren. Wetende dat dit geen erfenissen zijn tussen ouders en kinderen maar eerder verdere verwanten, is de erfenisbelasting eerder rond de 60%. 60% vandaag is meer waard dan 100% in 35 jaar. De staat heeft alle belang om eigenaars zo vlug mogelijk te vinden en te belasten.
 • Bettina samaey

  1 maand geleden
  Ze moeten die mensen opsporen ,ze kunnen ze wel vinden als je niet betaald ,of is het weer voor de staatskas te spijzen .Niet iedereen heeft een computer om dat uit te zoeken !
 1. Enkele maanden voor afsluiting rekeningen: nog altijd 82.000 klanten bij Rabobank.be
  Spaargids.be

  Enkele maanden voor afsluiting rekeningen: nog altijd 82.000 klanten bij Rabobank.be

  Een jaar geleden besliste Rabobank om zijn activiteiten in België stop te zetten. De bank voorzag voor haar klanten een overgangsregeling van een jaar. Op 1 juli loopt die af voor de spaarrekeningen en op 1 september voor de zichtrekeningen. Wie tegen die deadline geen actie onderneemt, zal zijn tegoeden doorgesluisd zien naar de Deposito- en Consignatiekas (DCK), waar je geen intresten meer ontvangt. In totaal zijn volgens de bank nog 82.000 van de 228.000 klanten aan boord. Spaargids.be legt uit wat je moet doen.

Geld