Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Benzineprijs morgen op hoogste niveau in twee jaar

De maximumprijs van benzine gaat dinsdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt maximaal 1,541 euro per liter, meldt de federale overheidsdienst Economie maandag. Dat is de hoogste prijs sinds begin juni 2019, zo blijkt uit gegevens van de Belgische Petroleum Federatie (BPF).

5 reacties

 • walther truyens

  1 week geleden
  Als verleden jaar de prijzen zakten van olie en zijn componenten hebben ze stilletjes de taksen omhoog gehaald , en nu de prijzen stijgen zullen we dit voelen , in 2008 was de olieprijs 150 $ per barrel en ik weet dat toen de hoogste prijs voor benzine 1.78 € was . Als hij nu 150 $ per vat gaat kosten , betalen we voor 1 liter benzine zeker 2.7 € , met de huidige taksen want benzine zit immer niet in de gezondheidsindex.
 • Jacques Leonard

  1 week geleden
  Na de diesel worden nu de benzinewagens de melkkoe voor de Belgische staat.
 • daan aerts

  2 weken geleden
  Dat heeft te maken met het duurder worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten , is de grootste leugen die al jaren word aangehaald. Het zijn de taksen die door de staat gretig in hun zakken worden gestoken en dat is al.
 • Hans Oomen

  2 weken geleden
  Tuurlijk we moeten nu de extra schuld put van vorig jaar dichten en wie mag het weer doen de gewoon werkende mens die lekker heel de dag in de file mag staan ...
 • Patrick De Maeyer

  2 weken geleden
  Zal wel nog meer stijgen in de komende jaren onze regeringen willen er zo de elektrische auto door-duwen en dan slagen ze de elektriciteit op en geen verlies voor hen maar wel voor de consument

Geld